Дунав мост е затворен за товарни автомобили, опашката е 4 км

17595
Дунав мост е затворен за товарни автомобили, опашката е 4 км

"Повредата на Дунав мост видимо е голяма, положението е много сериозно, а ако мостът бъде затворен за движение, това ще се отрази на българските превозвачи." Това каза Валентин Бянов, председател на Съюза на товарните превозвачи, който е бил на място, за да провери обстановката, съобщи агенция "Фокус".

По думите му - товарните автомобили са били спрени по-късно, и вследствие на движението и вибрациите, дупката на Дунав мост е започнала да се разширява и да навлиза дори в платното, което е свободно в посока Румъния. Между 14:00 и 16:00 часа днес ще има оглед на експерти, които ще преценят дали мостът да бъде спрян изцяло за движение.

„Като гледам как са нещата, и дори като неспециалист виждам, че повредата е голяма. Дунав мост е затворен за товарни автомобили и опашката е от 4 километра. Започнали са да пренасочват товарните автомобили в района на Бяла към ферибота в Свищов. Могат да ги насочват или към Кардам, или към Видин, Оряхово, Свищов. За момента, докато не мине експертната комисия да каже дали може да се използва мостът, никой не може да даде информация какво е състоянието и кога ще бъде отстранена повредата”, обясни Бянов.

Положението е много сериозно, ако мостът бъде затворен за движение изцяло, това ще се отрази много тежко на българските превозвачи. „Транспорт, който трябва да се осъществи от Русе за Букурещ, трябва да мине или през ферибота в Свищов, който е по-скъп от моста, или през Констанца, а това са близо 400 километра обиколка. Цените към търговците също ще се променят. Нещата са много сложни”, каза още Валентин Бянов.

Снимка: архив, БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com