Дъжд и вятър в съботния ден

8598
Дъжд и вятър в съботния ден

Днес времето ще остане ветровито, особено в Северна България, където временно северозападният вятър ще бъде и силен. Облачността по-често ще е значителна и ще има предимно слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Максималните температури ще са между 4 градуса по Целзий и 9 градуса - в София 5 градуса.

През нощта срещу неделя в Източна България вятърът ще се ориентира от север - с него ще продължи да нахлува студен въздух и в Северна България и по високите полета ще превали слаб сняг, предаде Агенция "Фокус", позовавайки се на прогнозата на НИМХ.

Жълт код заради силен вятър е обявен в 14 области в страната

Жълт код заради силен вятър е обявен в 14 области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ. Код...

По Черноморието ще бъде с променлива облачност, почти без валежи. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури от 5-6 градуса по северното до 8-9 градуса по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 5-6 градуса.

В планините застудяването продължава. Ще бъде предимно облачно, а високите части ще са в мъгла. Ще има и слаби превалявания от сняг. Вятърът по билата ще е силен от северозапад. Максимална температура на 1200 метра надморска височина около минус 1 градус, на 2000 метра - минус 7 градуса.

Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com