Жълт код заради силен вятър е обявен в 14 области в страната

7092
Жълт код заради силен вятър е обявен в 14 области в страната

Жълт код заради силен вятър е обявен в 14 области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ. Кодът е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Шумен, Добрич и Варна. Очаква се през деня да духа силен запад-северозападен вятър със средна скорост 14-18 м/сек и пориви до 22 м/сек.

"Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете", напомнят от НИМХ.

Днес облачността ще е променлива, по-често значителна. До вечерта на отделни места в Северна България ще превали слаб дъжд. Максимални температури - между 4° и 9°, в София - около 5°.

Оранжев код в 13 области за снеговалежи и бурен вятър

Оранжев код е обявен за 13 области в Източна, Югоизточна и Североизточна България заради снеговалежи и бурен вятър, съобщиха от НИМХ.Ко...

Над Черноморието облачността ще бъде променлива. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури - между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна. По-късно през деня на отделни места, главно по старопланинското било, ще превали съвсем слаб сняг. Северозападният вятър ще се усили още - ще бъде бурен, особено по откритите и високи части. Максимална температура на 1200 метра - около 1°, на 2000 метра - минус 5°.

Ще продължи да застудява. Атмосферното налягане ще се понижава и ще се доближи до средната стойност за януари.

Редактор: Е. Гигова

Жълт код в 17 области в страната

Жълт код за потенциално опасно време заради снега и поледицата е обявен за 16 декември в 17 области в страната, съобщиха от НИМХ. Ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com