Избраха Бойко Найденов за и.д. главен прокурор

13573
Избраха Бойко Найденов за и.д. главен прокурор

ВСС избра зам.-главния прокурор Бойко Найденов за изпълняващ функциите на главен прокурор на Република България. В момента Бойко Найденов е зам.-главен прокурор по разследването и миналата седмица бе избран за втори мандат за директор на НСлС.

За неговата кандидатура за ръководител на държавното обвинение до встъпване в длъжност на нов главен прокурор гласуваха 14 "за", против бяха 6, въздържали се 3.

Кадровиците го избраха измежду две предложения за поста. Освен неговото, издигнато от петима членове на ВСС – председателят на ВАС Георги Колев, Михаил Кожарев, Светла Петкова, Димитър Узунов и Ясен Тодоров, бе издигната и кандидатурата на Галина Тонева.

Диана Ковачева поиска 100 дни кредит на доверие за ВСС

Министърът на правосъдието Диана Ковачева заяви, че на Висшия съдебен съвет би следвало да се даде кредит на доверие от сто дни. Ковач...

Тя бе издигната днес от Румен Боев и Камен Ситнилски, които бяха избрани от квотата на прокуратурата за членове на ВСС информира още БГНЕС.

По време на обсъжданията основният въпрос, който обсъждаха кадровиците в съдебната система, бе този дали директорът на НСлС има статут на прокурор или на следовател. Очаква се процедурата за избор на главен прокурор да бъде открита в четвъртък.

 

Редактор: Евгения Гигова

Велчев: Не знаем истинската натовареност на съдиите

Не знаем каква е истинската картина на огромната натовареност в съдебната власт. Това заяви главният прокурор Борис Велчев, цитиран ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com