Кадиев: Борисов отлага падането си от власт

6942
Кадиев: Борисов отлага падането си от власт

Оставката на финансовия министър Симеон Дянков е закъсняла. Това трябваше да се случи много отдавна, защото състоянието на приходните агенции е много лошо. С този акт Борисов отлага падането си от власт. Това каза пред БГНЕС Георги Кадиев, бивш заместник-финансов министър.

Според Кадиев новият министър много бързо трябва да промени нещата. Не знам дали ще успее, защото това са инертни системи и отнемат доста време. С отстраняването на Симеон Дянков Бойко Борисов изгаря последния бушон между него и народа. Фактът, че хората излязоха на улицата, означава, че те са много недоволни, каза още Кадиев и подчерта: Разбира се, че вината е на премиера. Той е на върха на пирамидата - рибата се вмирисва от главата. В държавата няма никакъв контрол, няма държавност.

В крайна сметка Борисов се опитва да отложи собствената си отговорност. Има много резон в страната да се проведат предсрочни парламентарни избори. Според мен Борисов е изненадан от случилото се, от бързото развитие на нещата. Знаете има една американска поговорка - сламката пречупва гърба на камилата. Когато товарите една камила безкрайно много в един момент само една сламка е достатъчно да я пречупи - и това се случи у нас след три години и половина на недоволство, каза още той.

Борисов се опитва да изгаря бушоните, за да отложи падането си от власт. Той е изправен пред две възможности, едната да предприеме популистки ходове, а другата - да каже не се справям, отиваме на избори, каза още Кадиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com