КАТ слага камера на Телевизионната кула

15434
КАТ слага камера на Телевизионната кула

Камера на КАТ ще снима нарушителите, които летят с превишена скорост по новия булевард до Телевизионната кула в София. Устройството е монтирано в района на бул. „П. Яворов", където беше положен изцяло нов асфалт и беше направено кръстовище на две нива. То ще бъде официално открито от кмета на София утре.

„Засега е пуснато движението по алея „Яворов". Утре ще бъде отворен за движение и бул. „Драган Цанков", каза зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Естакадата ще намали висенето в задръстването с 8 - 10 минути. Освен това новата отсечката по „П. Яворов" позволява развиването на по-висока скорост и част от шофьорите в столицата предпочитат нощно време да натискат повече газта. За да бъдат дисциплинирани, там вече е монтирана камера за скорост.

„В столицата има няколко камери, които непрекъснато ще бъдат местени на различни булеварди. Реално шофьорите няма да знаят кога устройството за засичане на скоростта е в кутията и кога не", посочиха от МВР. В момента празни кутии за камери има на „Ботевградско шосе", бул. „Н. Вапцаров", бул. „Сливница", Околовръстното и бул. „Цариградско шосе".

Редактор: Евгения Гигова

КАТ започва хайки от понеделник

От понеделник 5 ноември столичния КАТ започват специализирани широкообхватни проверки.Това съобщи по БНТ главен инспектор Богдан Милчев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com