Контрапротестиращи: Плевнелиев е "глух" за нашите искания

14342
Контрапротестиращи: Плевнелиев е "глух" за нашите искания

"Росен Плевнелиев е "глух" за нашите граждански искания, защото вече повече от месец ние сме на площада пред президентството, а той сякаш не ни забелязва, посочват от от гражданска инициатива "За нов Обществен договор".

Единственото, което прави е да толерира протестиращите срещу правителството, заставайки открито на тяхна страна и да "бабува" над нови опозиционни коалиции, а когато трябва да се срещне с нас хората, които имаме конкретни искания към него и подкрепяме законното българско правителство, започва да си пее известната на всички детска пестничка "Нищо не чувам...", заяви Стоян Тодоров от гражданска инициатива. На 21 август в 12 часа протестът пред сградата на бул. Дондуков" 2 и искането на неговата оставка ще продължат. И това няма да престане, докато държавният глава не спре да погазва чл. 92, ал. 1 от Конституцията, която му вменява задължението да олицетворява единството на нацията.

Припомняме, че на 30 юли в Министерски съвет бяха внесени 327 000 подписана граждани, които подкрепят правителството и стоят зад 18-те искания на гражданска инициатива "За нов обществен договор", измежду които за Национална кръгла маса и нов Обществен договор между власт, граждани и партии. "Този Президент не е обединител, какъвто трябва да е по Конституция, а истински разеденител на нацията, щом отхвърля вече толкова времеискането ни за национален форум. Плевнелиев заблуждава обществото с псевдо-формати и дискусии, които няма да разрешат истинските проблеми на България, а са само в негов интерес, както и на опозиционните формации и техни сателити, които той публично подкрепя.

Питаме: "Г-н Президент, защо ни излъгахте, че ще отворите широко вратите на Президентството за гражданското общество? Г-н Президент, как и кои обществени и граждански съвети функционират при Вас, така както бяхте обещал? Къде и кога заседават? Какъв е принципът на тяхното функциониране? Кои са участниците? Г-н Президент, обещахте да правите всичко публично и прозрачно... Дължите ни тези и много други отговори на въпроси, за които се правите, че не съществуват и не ги чувате. Държим да Ви припомним, че това е само част от ангажиментите, поети от Вас, като кандидат за Президент на Република България.", заявиха от гражданската инициатива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com