Къща се срути върху 50-годишен в Кресна, съседи го изровиха жив

6922
Къща се срути върху 50-годишен в Кресна, съседи го изровиха жив

50-годишен мъж от ромски произход е в болница, след като бе затрупан от срутила се върху него необитаема къща, съобщи БГНЕС.

Инцидентът станал към 19 часа снощи, 20 март, на ул. "Гоце Делчев" в Кресна, намираща се под жп линията София-Кулата.

Златан Георгиев влязъл в полусъборена къща в съседство с неговата, за да извади дървен материал и поправи покрива си преди очакваните днес валежи. При опита да изкърти летви от тавана по невнимание или незнание засегнал носеща греда. Вследствие на това целият покрив и северната стена на полусъборената къща рухнала върху него.

Стрелба с жертви и ранени в столичен квартал

Стрелба с жертви и ранени е възникнала при междусъседски скандал в столичния кв. "Димитър Миленков", съобщиха от МВР, предаде БГНЕС. Д...



За негов късмет 20-годишният Димитър Йосифов, живущ над жп-линията пушел цигара на насипа, тъй като родителите не му позволявали това вкъщи. Младежът чул грохот, от съборилата се къща се вдигнал прашен облак, чул викове за помощ. Димитър грабнал една кирка и се затичал към къщата. Стоновете идвали изпод срутилите се върху съседа му Златан дървени отломки. Младежът /на снимката/ започнал да отстранява отломките, затрупали 50-годишния Златан. На помощ му се притекли съседи, пристигнала и полиция. Едва след 30-ина минути с дружни усилия спасителите по неволя успели да изровят затрупания Златан Георгиев.

Той бил с окървавена глава от одраскал го пирон, боляло го цялото тяло. С линейка на Филиала на ЦСМП в Кресна пострадалият е транспортиран и приет към 20.30 часа в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. След направените му изследвания е установено, че пострадалият ром е с фрактура на глезена, счупен нос и разкъсни рани по главата. Настанен е без опасност за живота в отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ-Благоевград.

Няколко къщи на ул. "Гоце Делчев" в съседство със срутилата се снощи са поддали и опасни за живущите в района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com