КЗП забрани опасни домашни стълби

9892
КЗП забрани опасни домашни стълби

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани продажбата на преносими домакински стълби с търговски марки "GI 200 doğrular®", "Elips" и "EUROPA" с произход Турция, съобщиха от КЗП.

Домашните пособия са с нестабилни конструкции, което ги прави опасни. Това показаха анализите в лабораторията на Холандския орган за безопасност на храните и потребителските стоки към Министерство на икономическите въпроси, земеделието и иновациите, където КЗП изпрати пробите.

Стъпалата и платформата и на трите модела стълби не са надеждно прикрепени към краката. Потребителят може да падне и да получи сериозни наранявания. Лабораторните изпитвания сочат още, че стъпалото и платформата се огъват при натоварване и съществува риск от внезапното им разрушаване. Подобна ситуация отново крие опасност за потребителя от падане и травми по тялото.

Тестванията са направени в рамките на Европейския проект "Съвместни действия за надзора на пазара на преносими стълби", в който България участва заедно с още четири държави. В рамките на инициативата са взети проби от различни модели и марки стълби. Целта бе да се проведат изпитвания съгласно изискванията на стандарт EN 131 и на най-новите тествания, предложени от екипа.

Снимка: КЗП

Българинът все по-наясно с правата си, но не ги отстоява

При обявяване на намаления на цените на стоките винаги трябва да има информация за стара и нова цена. Това каза Богомил Николов, изпълн...

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com