Мая Манолова: Политиците трябва да спрат похода на бездуховността

19748
Мая Манолова: Политиците трябва да спрат похода на бездуховността

"Политиците трябва да поемат ангажимент и да спрат похода на бездуховността и опростачването на българския народ", каза зам.-председател на Народното събрание и депутат от "Коалиция за България" Мая Манолова, по повод 24-ти май, цитирана от Нова телевизия.

"Лицемерието и наглостта на бившите управляващи нямат край. Оставям без коментар офертата на ГЕРБ, че щели да дадат един глас на БСП, ако социалистите са поискали, при условие, че се опитват всячески да касират изборите. Едно такова предложение на Бойко Борисов звучи страшно безсмислено", каза Манолова на въпрос на водещия как тя гледа на това предложение на бившия премиер.

БСП и ДПС искат трите власти

Край нямат калташките номера на БСП и ДПС. Захапали вече законодателната власт, до няколко дни ще налапат и изпълнителната. Дотам стигн...

По думите й бившият министър-председател е поел ангажимент да подкрепя непопулярни мерки, предложени от кабинета "Орешарски", а час и половина по-късно ГЕРБ са показали, че изобщо нямат намерение да изпълнят думите му, като са подали жалба с искане за касиране на изборите. "Депутатите на Борисов започнаха с магариите още от първия ден", коментира още тя. Според нея ГЕРБ са последните хора в Народното събрание, които трябва да коментират регистрирането в парламента.

На въпрос тайно или явно трябва да се гласува правителството, Манолова отговори, че след като са заявили, че всичко ще се прави публично, би трябвало и да е ясно кой ще подкрепи новият кабинет и кой не. "Това е мнението на колегите от парламентарната група", добави тя.

Манолова беше категорична, че БСП предлага създаването на програмно правителство, но не бяга от отговорност. По думите й, Орешарски не бяга от първоначално заявените намерения, че ще се направи програмно правителство, съставено от експерти. Депутатът поясни също така, че правителството на Пламен Орешарски ще се отчита ежеседмично пред парламента.

"Има ли някой, който да не е наясно, че в момента еднопартийно или коалициянно правителство не можа да извади България от тежката криза и дълбокото блато, в което я вкара ГЕРБ", каза депутатът от "Коалиция за България". Причината според нея е, че една партия няма достатъчно доверие, видяло се е и от резултатите от изборите. "Не искам да бягам от отговорност за това, което се случи пред 2009 година, но да не забравяме, че ние платихме цената на изборите тогава", добави тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com