Моряците от "Св. Николай" искат да бъдат съдени в Испания

6573
Моряците от "Св. Николай" искат да бъдат съдени в Испания

Близките на арестуваните моряци от кораба „Св.Николай" дадоха изявление пред медиите.През последните седмици те се въздържаха от всякакви коментари. Във вторник роднините имаха среща с Дойчин Дойчев, управител на фирмата „Сийборн Трейд", която менажира плавателния съд, предаде КРОСС.

Припомняме ви, че срещу Дойчев спецпрокуратурата повдигна обвинение за организиране на престъпна група, занимаваща се с трафик на наркотици. След 72 часа задържане обаче той беше пуснат на свобода.

Корабът „Св. Николай", плаващ под български флаг, беше задържан на 13 август на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания.

"Дори близките ни да получат осъдителни присъди, за нас те ще си останат невинни", заявиха роднините на задържаните в Испания моряци. По техни думи в задържането на моряците има твърде много неуточнени неща. Поради тази причина успоредно с официалното разследване те също са провели свое. Оказало се, че има много неточности, които по една или друга причина не са уточнени от официалните власти. 

Българските моряци искат да бъдат съдени в Испания, разказаха още техни близките. До 3 месеца ще им бъде повдигнато обвинение в чуждата страна.

Въпреки че по закон съвсем скоро трябва да стане ясна съдбата на арестуваните ни сънародници, те не изключват възможността случаят им да бъде протакан и да останат зад решетките от 1 до 4 години без повдигнато обвинение, разказа роднина на капитан Иван Станчев.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com