Московски: Тревожно ми звучат обвиненията за корупция в ДАИ

20792
Московски: Тревожно ми звучат обвиненията за корупция в ДАИ

Тревожно ми звучат обвиненията за корупция, защото въведохме нова система в „Автомобилна администрация”. Това коментира пред „Фокус” Ивайло Московски, бивш министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на ГЕРБ, във връзка с ареста на директора на „Автомобилна администрация” Валентин Божков.

„Преди малко научих и съм много учуден. Тревожно ми звучат обвиненията за корупция, защото докато бях министър, въведохме нова система. Доколкото чух, става въпрос за някакви корупционни практики при разрешителните. Въведохме нова резервационна система за разрешителните. Тъй като през юни 2011 г. заварих при Цветков вече свършили разрешителни, 2012 г. проблемът беше решен и до края на годината нямаше никакъв проблем с разрешителните. Те се разпределяха пропорционално през резервационната система.

Московски: Правителството да подаде оставка незабавно

Настояваме правителството незабавно да си подаде оставката, както и този парламент да приключи своята дейност, тъй като са изчерпали до...

Нито превозвачи, нито хора от бранша не са стигнали до напрежение”, добави Московски. „Учудвам се на това, което е станало, и искрено се надявам да излезе обективен резултат от проверката”, посочи той. По думите му той е работил нормално с Валентин Божков. „Все пак си имаше ресорен заместник-министър, който отговаряше за „Автомобилна администрация”, но и малките контакти, които съм имал директно с него, бяха нормални. Нямали сме конфликти, скандали или някакви пререкания”, поясни Ивайло Московски.

Той каза, че не може да коментира дали арестът на директора на „Автомобилна администрация” Валентин Божков е политически акт, защото не е запознат с фактологията. „Налице са условия, които да не позволяват корупционни практики. Ако не са прилагани, това вече е друг въпрос”, каза още Московски.

Той каза, че докато е бил министър на транспорта, е бил арестуван служител, който е работел на гише. „Веднага реагирахме, щом получихме сигнал от ГДБОП. Оказахме пълно съдействие, човекът беше задържан, но не съм в течение как се развиват нещата там”, заяви Ивайло Московски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com