Националният празник 3 март започва в Северозапада

3757
Националният празник 3 март започва в Северозапада
Снимка: община Видин

С празнично шествие, което ще бъде съпроводено от 25-метров национален флаг ще започне във Враца тържественото отбелязване на 141 години от Освобождението на България. Пъстрата колона ще тръгне в 10:30 часа от пл. "Македония" и ще продължи до пл. "Христо Ботев", където  в 11:00 часа ще започне официалната церемония по издигане на българското знаме по случай Националния празник. След тържествения ритуал врачани ще видят  изпълнения на на дует "Пирин". По традиция на площада ще се вихрят и пъстри хора. И в деня на празника Община Враца ще  раздаде националния  флаг на участниците в честването на 3 март.

С тържествен военен ритуал ще бъде издигнат националният флаг на 3 март в Монтана. Церемонията започва  в 10.30 часа на площад “Жеравица”. Тя ще бъде осъществена от Военно формирование - Враца, под звуците на духов оркестър “Дико Илиев” към народно читалище “Разум 1883”. След приветственото слово на кмета на Монтана Златко Живков,  Негово Високопреподобие архимандрит Антим- протосингел на Видинската митрополия, ще отслужи благодарствен молебен. След ритуала в 11.30 ч. в Младежкия дом ще започне концертът "Любими песни от български филми".

Илияна Йотова: 3 март обединява българите в цял свят

"Да прочетем днес посланията за свобода и мир, които ни изпраща паметната дата на Освобождението на България. Денят на освобождението о...

С програма в две части- културна и спортна, Община Мездра ще отбележи Националния празник 3-ти март. Тържеството ще започне в 9:30 часа на пл. "България", а стартът на XVII национален шосеен пробег "3-ти март" е в 10.15 часа в Алеята на кестените.

В Лом тържеството започва в 11.00 часа, пред паметника на дядо Цеко Войводата. В празничната програма ще участват Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, формация "Патриотика" и Снежина Темелкова.

Празничен концерт по повод Националния празник на България организират и в Роман. Той ще започне в 10.30 часа пред народно читалище "Христо Ботев- 1907".

В Белоградчик програмата за 3 март започва в 10.00 часа с изпълнения на патриотични и военни маршове и песни, в 10.30 часа е церемонията по издигане на националния флаг. Общоградското тържество започва в 10.50 часа пред народно читалище "Развитие- 1893". В програмата са включени изпълнения на децата от Детски комплекс, детска градина "Иглика", клуб на пенсионера "Мадона", Младежкия дом, клуб "Млади възрожденци".

Хиляди се насочват към паметника Шипка

Хиляди българи се насочват към историческия паметник на свободата в деня на Националния празник, предаде репортер на Actualno.com. Еки...

В Берковица тържествата за Националния празник започват от 10:00 часа с ритуал по издигането на националното знаме, празнична програма и поднасянето на венци и цветя. Организатори на събитието са Общинска администрация- Берковица и народно читалище  "Иван Вазов -1872".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com