Найденов: Оставката на Станишев няма да оправи кризата

7876
Найденов: Оставката на Станишев няма да оправи кризата

Няма искания за оставки, няма искания за предсрочно прекратяване на мандата, няма гласове, предлагащи предсрочни парламентарни избори, каза министърът на отбраната Ангел Найденов, член на ръководството на БСП, по време на Националния съвет на БСП.

Подкрепата за правителството е темата, по която няма различия между депутатите и между членовете на Националния съвет на БСП. 

Станишев не поиска вот на недоверие от БСП

Лидерът на БСП Сергей Станишев не поиска вот на доверие от Националния съвет, пише Дарик. Въпреки че във вторник, когато съобщи за днеш...

Дискусията върви в посока - какво би укрепило правителството на министър-председателя Пламен Орешарски, посочи Найденов. Според него оставката на Станишев с нищо няма да допринесе за излизане от кризата. 

Тази дискусия минава през искания за оставки на Изпълнителното бюро, на председателя на ИБ. До този момент няма предложения за свикване на пълен цикъл отчетно-изборен и провеждането на нов конгрес. В дискусията присъства искане за свикване на ново заседание на конгреса на БСП. 

В момента тече тежка, трудна, на моменти много емоционална дискусия между членовете на Националния съвет. Дискусията отговаря на високия градус на напрежението извън централата на БСП. Всички ние сме със съзнанието за силата на протестите, за това, че те са израз на дълго трупан гняв, на изчерпаното търпение на голямата част от хората, които участват, и на тези, които не участват в тези протести, каза Ангел Найденов. 

Отправната точка в дискусията на Националния партиен съвет на БСП е грубата политическа грешка с избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, коментира още той. 

Гьонсуратите на властта

Някои нарекоха сегашните протести "Ново Априлско въстание". И не са далеч от истината. Потвърждават го и думите на народния поет за съб...

"Това е една оценка, която присъства в предложената от Изпълнителното бюро оценка на ситуацията в страната. Това е груба политическа грешка, с тежки последици за партията и обществото. Грешка, която отключи напрежението, изведе на улицата много хора, които не са съгласни с този начин на формиране на предложения и процедури", посочи Ангел Найденов. 

"Има различни лица на този протест, различни пластове. Мнозинството имат своето основание. Но лесно може да бъдат видени лица на хора, които търсят реванш, хора, свързани с предишното управление, емблематични имена, хора, осигуряващи ресурса, осигуряващи подкрепата в тези протести. Може да бъдат видени лицата на хора, търсещи новото дясно, може да бъдат видени лицата на хора от старото дясно, непредставено в парламента, но солидно представено на протеста", коментира министърът на отбраната. 

Смяната на председателя на БСП няма да доведе до бърза стабилизация на правителството, а ще доведе до дестабилизация и бързо падане от власт, се казва в проекторешението на партията. 

В проекторешението има тезата за необходимата консолидация на БСП, за стабилизация на институциите като изход от кризата, има предложение за гласуване на доверие на изпълнителното бюро, начело със Сергей Станишев, каза Ангел Найденов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com