Нинова доволна: Главчев постъпи правилно

1762
Нинова доволна: Главчев постъпи правилно
Снимка: БГНЕС

Днешното решение на Главчев беше неизбежно и правилно. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

Тази сутрин председателят на Народното събрание Димитър Главчев подаде оставка. В сряда парламентарната група на БСП внесоха 88 подписа за предсрочното му освобождаване от поста и обявиха, че няма да влизат в пленарна зала до оставката на Главчев.

"Наказаната" Нинова: Няма да ме спрат

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че наказанието, наложено ѝ от председателя на НС Димитър Главчев, няма да я спре "да им казва ист...

"Днешното решение е и горчив урок за цялата политическа класа и най-вече за управляващото мнозинство. Урок за това, че е нормално в правовата държава е нормално да има управляващи и опозиция, че е нормално да сме на различни мнения, защото представляваме различни групи от българското общество, че е нормално да има свобода на словото и взаимно уважение за различни позиции", заяви Нинова.

„Това е тест за политическа зрялост дали сме готови да поставим, ново начало на парламентаризма. Дали сме готови да възстановим конституционните принципи, че в парламентарната Република върховен орган е НС и изпълнителната власт се излъчва от това НС и се контролира от него. Дали сме готови да гарантираме не само в тази зала, а в цялото българско общество свобода на мнения, различия и взаимно зачитане на тези различия. Пред това сме изправени днес. Дано прекратим досегашния стил на работа на НС“, призова Корнелия Нинова.

"БСП ще са гарант за това и най-вече българските граждани да се чувстват свободни, да имат мнение, да го отстояват и да се борят за своите позиции", каза още лидерът на социалистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика