От пловдивската полиция се включват в охраната на протестите в София

38225
От пловдивската полиция се включват в охраната на протестите в София

Между 20 и 40 служители от Областната дирекция на МВР в Пловдив се включват всеки ден в обезпечаване на обществения ред на протестите в София. Това съобщи пред журналисти комисар Костадин Баков, зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пловдив, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив.

За днешния протест командированите полицаи са 30. По думите му, през последните седмици на протести натоварването на органите на реда е по-голямо. В различните моменти охраната на протестите в Пловдив се обезпечава от различен брой служители на полицията, каза още комисар Баков. По думите му, когато е нужно, се включват и допълнителни хора, като те полагат извънреден труд, за което следва да бъдат компенсирани. Надявам се, че ще има средства за това, каза още Баков.

Плевнелиев: Не мога да приема едни да протестират, а други да се правят, че не ги виждат

В страната има нова вълна на протести, те получиха различни оценки от политиците. Направени бяха опити да се разграничат някои социални...

По повод днешния празник на МВР, той каза още, че проблемите на полицаите са като на останалите хора, но натоварването е по-голямо, затова всеки си избира призванието. С организацията, която правим в Пловдив, мисля, че създаваме едни добри условия за работа на хората, добави комисар Костадин Баков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com