Патриарх Максим ще посрещне 98-ия си рожден ден в болница

7398
Патриарх Максим ще посрещне 98-ия си рожден ден в болница

Българският патриарх Максим ще посрещне 98-ия си рожден ден в понеделник в болница. Главата на Българската православна църква от няколко седмици е в болница "Лозенец", защото е отпаднал, съобщи "Труд", цитирано от БГНЕС.

"Няма някакво заболяване или изострено състояние. Просто заради възрастта си няма сили. Тази година на няколко пъти го приемахме отпаднал и го тонизирахме. В момента правим същото", разказали лекари от университетската болница. Докторите добавили, че ако патриархът поиска да пийне на празника от любимата си троянска сливова ракийка, ще му позволят една малка. Както и сладкиш, независимо, че страда от диабет.

Към момента плановете предвиждали в болница "Лозенец" на рождения ден при патриарха да бъдат допуснати само викарият на дядо Максим - епископ Йоан, и главният секретар на Светия синод - епископ Наум. "Останалите приближени и близки на Негово светейшество ще почетат празника му дистанционно - на официален прием в 12 ч в Синодалната палата", съобщил пред "Труд" Емил Велинов, началник на дирекция "Вероизповедания" в Министерския съвет.

Редактор: Десислава Симова

Известен кардиолог оперира в Националната кардиологична болница

На работно посещение в Националната кардиологична болница е световноизвестният специалист в областта на лечението на сърдечни аритмии...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com