Пенсионерите на протест: Бате Бойко, не сме канибали, гладни сме

12937

Десетки възмутени пенсионери излязоха днес на протест пред Министерски съвет. Те са възмутени от изявлението на Бойко Борисов, според когото пенсионерите са изяли фискалния резерв на държавата, предаде БГНЕС.

Пенсионерите дори издигнаха плакат с надпис "Бате Бойко, не сме канибали, а сме много гладни и бедни". "Ние ли сме изяли фискалния резерв?", попита един от протестиращите и се провикна още по-силно с надеждата и някой от "Дондуков"№ 1 да го чуе: "Какво направиха ГЕРБ за 4 години? 250 000 пенсионери умряха от глад през последните години".

Пенсионерите на протест пред МС

Възмутени от изявлението на Бойко Борисов, според когото пенсионерите са изяли фискалния резерв на държавата, Обединените пенсионерски ...

Според пенсионерите единственото увеличение на пенсиите, което се случи по време на кабинета "Борисов" е подигравка с тях. "Увеличиха ми пенсията със 7 лева. По-добре да не ни се бяха подигравали така", коментира една от пенсионерките, дошли пред сградата на Министерски съвет. Възрастните хора поискаха и възможността да имат достъп до медицински грижи и лекарства, които да могат да си позволят с ниските си пенсии.

Протестът се организираше от Обединените пенсионерски съюзи, но към него се присъединиха и много работещи и млади хора, които също са недоволни от политиката на кабинета "Борисов" и на 41-то Народно събрание спрямо хората, които десетки години са работили и плащали пенсионни осигуровки на държавата.

"Позиция на бившия премиер е невярна, цинична и разкрива антисоциалната същност на правителството на Борисов – първото правителство след 1989 г., което три поредни години не индексира пенсиите", убедени са пенсионерите. Те порицаха и бездушното отношение на служебния премиер към искането им за двумесечен мораториум върху сметките на пенсионерите за ток, парно и вода. Затова те настояха Марин Райков да разгледа искането им за мораториум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com