Пребиха прокурор пледирал виновност за служители на ГДБОП

9465
Пребиха прокурор пледирал виновност за служители на ГДБОП

Пребиха от бой прокурорът от Софийска градска прокуратура Кирил Димитров, съобщават от полицията. Бруталната саморазправа се разиграла на 13 май късно вечерта в столичния квартал "Хаджи Димитър", където обвинителят живее.

Около 22.30 ч. Кирил Димитров се прибирал от работа. Сред колегите си той има славата, че работи до късно и остава в кабинета си в сградата на Съдебната палата далеч след като останалите са си тръгнали. Когато стигнал до блока си, Димитров забелязал, че двама мъже - един по-възрастен и един по-млад стоят пред входа отстрани. Прокурорът отключил външната врата и влазъл във входа. Непознатите учтиво помолили да влязат с мотив, че отиват на гости при свой приятел. Точно пред асансьора обаче започнали да бият жертвата си.

Биячите използвали метални боксове и нанасяли ударите си основно в главата а прокурора. Побоят продължил около минута, след което нападателите избягали. Димитров сам извикал Бърза помощ, МВР и уведомил своите шефове в СГП. Прокурорът е известен в гилдията като обвинителя, през когото минават всички разследвания за корумпирани полицаи от ГДБОП по времето, когато службата се оглавяваше от Станимир Флоров. Едно от най-шумните дела на Димитров е срещу антимафиот №1 в Пазарджик Георги Грозданов. Шефът на РЗБОП беше арестуван преди близо 3 години при акция срещу укриване на данъци и акцизи при продажба на горива.

Димитров пледира, че бившите служители на ГДБОП Божидар Проданов и Ирен Вълев умишлено са убили люлинския бандит Пламен Куцаров. Той почина на 21 януари 2009 г. в полицейски бус на път за сградата на ГДБОП. Там той трябвало да бъде разпитван и обвинен за отвличания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com