Проф. Константинов: Неудачното решение с автобуса беше кулминацията

7032
Проф. Константинов: Неудачното решение с автобуса беше кулминацията

Сблъсъците около парламента достигнаха до недопустима точка, когато се взе това крайно неудачно решение с автобуса, заяви математикът проф. Михаил Константинов, член на Съвета на директорите на „Информационно обслужване”, цитиран от „Фокус”.

„То може да е изглеждало правилно в главите на тези, които се опитаха да го реализират, но беше абсолютно непрофесионално действие”, заяви Константинов. По думите му - идеята хората да се изведат е била правилна, но това става със съответната логистика, когато има осигурен път и изход. „Не може автобусът да се чуди през кои хора точно да мине. Помислете си за секунда, че на шофьора не му бяха издържали нервите и беше натиснал единия педал малко повече от другия?! Тогава щеше да има убити и днес вече държавата нямаше да я има. Трябва много да внимаваме какво правим”, посочи проф. Михаил Константинов. Според него в момента и двете страни трябва да разберат, че са стигнали до точка, от която трудно ще се върнат, и трябва всички да направят компромиси.

Зеленчукопроизводителите от Благоевградско ще подновят протеста си

Зеленчукопроизводителите от Благоевградско остават в стачна готовност, въпреки че повече от седмица преустановиха ежедневните протестни...

„Това е едно събитие, което се очакваше да се случи, и закономерно дойде. Беше ясно, че нещата не може да продължават по съвсем мирен начин до безкрайност и се стигна до първия по-сериозен сблъсък – за щастие, без съществени наранявания и жертви. Това показва, че вече не може така”, каза още проф. Константинов.

„Насрочване на дата за предсрочни избори може да успокои хората и да нормализира държавата. Тук се наблюдава следната зависимост – колкото по-късно насрочим тази дата, толкова по-близко ще бъдат изборите. Доскоро изглеждаше разумно изборите да са през май 2014 г. – заедно с европейските. Благодарение на неотстъпчивостта на страните, тази дата започва да изглежда твърде далечна и няма да се изненадам, ако се стигне до зимни избори, което е лошо за държавата”, обясни проф. Константинов.

„Много мълчания са учудващи. Аз очаквам да чуя не само на пресконференция ясно изразено становище от лидерите на четирите партии, които са в парламента – и то не само да оценяват ситуацията, а да кажат какво ще правят. Законовият формат за действие е Консултативният съвет за национална сигурност при президента”, посочи проф. Михаил Константинов. По неговите думи институцията, която все още е не толкова засегната от случващото, е президентството и в частност президентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com