Протестът прие декларация за чиста и свята република с 33 искания

4511
Протестът прие декларация за чиста и свята република с 33 искания
Снимка: БГНЕС

"Ние – Братството на Почтеността - всекидневно и активно протестиращите почти вече 8 месеца граждани с антиправителствени демонстрации в т.нар. Триъгълник на властта в българската столица София срещу управлението на Бойко Методиев Борисов, искащи демонтирането на бойковизЪма и неговата мафиотска мутризация от Република България и държавните институции на властта в Родината ни, както и оставката на Иван Гешев като Главен прокурор и премахване на каскетщината от Българската прокуратура в единство с изпълващите ни и структури, и общности – Национална гражданска инициатива “Системата ни убива”, Блокада “Орловград”, Палатков лагер “Ларго”, Палатков лагер “Фонтан Независимост”, Палатков лагер “Ректорат”, както с всички изявено будни граждански лица и всички участвали и участващи в 226-дневните вече протести на българската áгора протестиращи български граждани - днес в Деня на Апостола на свободата – Йеродякон Игнатий Васил Левски, 19-ти февруари 2021-ва година, в 148-мата годишнина от неговото мъченическо и жертвено просияване за свободата, независимостта и просперитета на нашето Отечеството, отчитайки спецификите, идентичността, традициите, народопсихологията и условията, в които пребивава нашия Български народ и крайно необходимото му демократично завръщане в управлението на собствените му съдбини: - приехме настоящата Декларация за Чиста и Свята Република и най-отговорно настояваме и изискваме от всички политически партии, формации, конструкти и лица, които ще участват в политическия и обществен живот на страната следните 33 напълно осъществими неща за Чиста и Свята Република България".

Така започва приетата декларация с 33 искания от протестиращите граждани, изпратена до редакцията на Actualno.com от отец Дионисий Стобийски.

Публикуваме текста на документа без редакторска намеса:

1. Публично низвергване на лицето Бойко Методиев Борисов и неговата престъпна формация, наричаща се политическа партия “ГЕРБ”, както и присъдружните им т.нар. коалиционни партньори от ВМРО и НФСБ, а също и самоопределящите се за партия “Воля”!

2. Клетвено обещание, че с гореспоменатите низвергнати политически субекти никой никога под никакъв предлог няма да влиза и участва в каквито и да било преговори или съвместни действия и инициативи!

3. Обявяване с Решение на Народното събрание за противоконституционност и противозаконност на ПП “ГЕРБ” по причина, че абревиатурата от тяхното наименование дублира Националния герб на Република България, за което Конституционният съд следва да даде същото естествено на това разбиране свое Тълкувателно определение!

4. Приемане на Декларация на Народното събрание, обявяваща почти 12-годишното управление на Бойко Борисов за престъпен режим, съсипал българската икономика, издигнал корупцията в национален идеал, унищожил българското правораздаване, властвал чрез фалшификации и манипулации при избори, завладял медиите, ликвидирал системите на здравеопазване, просвета и трудово-социалните отношения, отнел принудително и насилствено множество човешки и граждански права и свободи, нарушавал човешкото право на убежище, подхвърлял хора на гонение и преследване в услуга на чуждестранни държавни ръководители и безброй т.н.!

5. Пълна и цялостна ревизия на 3-те мандата управление на ГЕРБ – Правителствата: “Борисов 1”; “Борисов 2” и “Борисов 3” и одит на дейността на общините, управлявани от ГЕРБ, както и публично оповестяване на резултатите, както и стартиране на последващи административно-наказателни действия със санкция на Българския съд!

6. Възстановяване на парламентаризма и заклеймяване на най-опозорилото се 44-то Обикновено Народно събрание, превърнато в удължение със статут на обслужващ персонал на председателя на Министерския съвет!

7. Приемане на обща Декларация и вземане на Решение за кратък междинен мандат на следващото 45-то издание на Обикновеното Народно събрание, което основно да извърши ревизия и реформа на Избирателния кодекс с цел – обезпечаване на реално честни и демократични извънредни и предсрочни парламентарни избори, които да се проведат в есента на настоящата 2021-ва година, заедно с предстоящия президентски вот, съгласно обществените нагласи и очаквания сред Българския народ!

8. Отказ на участващите в следващия 45-ти Български парламент парламентарни групи от съставяне или от подкрепяне на Правителство, заченато от задкулисието, без значение родно или международно такова, противно на интересите на суверена – Българския народ и връщане на връчените от Държавния глава мандати за председател, структура и състав на Министерския съвет!

9. Законодателно обезпечаване на честността, прозрачността и демократичността на изборния процес, подмяна състава на Централната избирателна комисия и разписване на законодателни промени и реформи, които да гарантират възможността Правителство, назначено от Държавния глава с особения извънреден статус на Служебен кабинет да осъществи организирането и провеждането на легитимни, а не псевдолегални национални избори!

10. Пълна ревизия на дейностите, осъществявани при организацията и провеждането на предстоящите на 4-ти април т.г. предварително умишлено опорочени, а оттам и нередовни парламентарни избори на ЦИК, РИК и СИК, особено при условието, че Борисов първоначално под страх от Служебно правителство, а впоследствие от наглост отказа на Протеста поне по време на стартиралия вече изборен процес и изборна кампания да е премиер в оставка и с Кабинет в оставка!

11. Уеднаквяване на регистрите и списъците на НСИ, общинските служби ГРАО, МВР, НАП и ЦИК, тъй като настоящите колосални несъответствия са престъпни спрямо целокупния Български народ като разликата в споменатите регистри е с милиони души (съществуващи и несъществуващи)!

12. Възлагане в най-спешен порядък организиране и осъществяване на реално преброяване на населението от страна на Националния статистически институт преди провеждането на следващите избори, както и установяване броя на издадените от МВР документи за самоличност на лицата с българско гражданство, които реално удостоверяват физическото наличие на собственик на документа!

13. Ревизия на регистрите в Дирекция “Консулства” при МВнР!

14. Обезпечаване възможността за дистанционно и електронно участие в избори чрез гласуване на всички български граждани без значение от тяхното местонахождение по света!

15. Обезпечаване на защитено машинно гласуване във всички Секционни избирателни комисии както в пределите на страната, така и в разкритите такива извън нейните държавни граници!

16. Въвеждане на ефективно задължително гласуване, което при неизпълнение реално да се наказва със сериозни санкции, приемане на изборни резултати за редовни и валидни при наличие на най-малко 75 процента участвали в изборния процес чрез упражняване задължението си да гласуват от имащите право на това, допускане на отказ от посочване на избор при пълно неодоброние на предложените кандидати при самото гласуване със съществуваща възможност или с целенасочен недействителен вот, а и намаляване на спорната за Конституцията ни 4-процентовата бариера за парламентарно представителство на 2 процента!

17. Уволнение на лицето Михаил Константинов и разформироване и закриване на ръководеното от него Държавно дружество “Информационно обслужване”, а изпълняваните от това дружество дейности да се възложат на Института по математика и информатика при БАН, което ще подпомогне и българската наука!

18. Подмяна състава на целия Висш Съдебен съвет и премахване съществуването на политически квоти във ВСС от страна на Народното събрание!

19. Премахване ролята, функцията и длъжността “Главен прокурор на Република България”, реформа и подготовка на конституционна такава за радикална промяна в Правосъдната система на страната, съгласно обществените нагласи и очаквания за бързо и ефективно правораздаване и промени в тази система, които ще извадят Държавното обвинение от структурата и състава на Висшия Съдебен съвет и ще го поставят на правилното място в българския правораздавателен конструкт, а Прокуратурата да подлежи на проверка, контрол и отчет спрямо Народното събрание ВСС! Естествено при посочените изменения да отпадне фигурата на прокурор, наблюдаващ главния прокурор!

20. Избиране от последващо вече 46-то Обикновено Народно събрание, съставено вследствие на истински честни парламентарни избори, на реформистко Българско правителство, което да осъществи истинска резултатна борба с организираната престъпност, да проведе чистка във всички държавни институции и да осъществи същинска демутризация в българското общество, да осветли българското задкулисие, да прекъсне политико-олигархичните връзки и публично да предостави на Прокуратурата за повдигане на обвинения спрямо престъпниците, пребиваващи и пребивавали по политическите върхове на Българската държава!

21. Свикване на специална Парламентарна комисия още в 45-тото НС, която да разследва Иван Гешев и неговите досегашни действия в битието му на всички длъжности, които е заемал в Българската правосъдна система!

22. Приемане и в България европейската практика на Закон за Изпълнителната власт (каквито закони в Държавата има като Правилник за организацията и дейността на НС, сиреч Закон за Законодателния орган, Закон за Съдебната власт, Закон за Държавния глава, сиреч Представителната власт и закон за медиите, сиреч Четвъртата власт) с ясно разписани отговорности и задължения на председателстващия я и съставляващите я, а не заради т.нар. политическа целесъобразност един председател на Министерския съвет след напускане на Кабинета да не подлежи на никаква последваща отговорност, поради колективна безотговорност, размита в състава на едно правителство!

23. Изготвяне на Ред за отзоваване от държавна власт чрез плебисцит при голямо народно недоволство, провокирано от достатъчно състоятелни доказателства за престъпление, който да се организира пряко или от Народното събрание, или от Президента на Републиката, както и чрез Подписка на граждани с определен минимален праг на брой лица с българско гражданство, която да действа принудително и да се отнася до гореспоменатите институции за изпълнение по компетентност със задължаващ характер! Това да е валидно за заемащите длъжностите президент, председател на Народното събрание, министър-председател, национален омбудсман, народен представител, както и за кмет на община или населено място чрез местен референдум!

24. Прочистване на специалните служби, МВР и ДАНС от лица, обслужващи мафията в страната и в чужбина!

25. Сформиране на нарочна Комисия при НС и приемане на парламентарна Декларация със списък на имена, на които официално да се постави политико-обществено клеймо “Persona Contemptum” / “Persona Ignominia” и стартиране на процес на цялостна подмяна на политическата класа в страната (сходно със замисъла и дейността на популярно назоваваната Комисия по досиетата)!

26. Приемане от Народното събрание на списък на фирмите и лицата в тях с лоши история и рейтинг, на които да се ограничи участието им при възлагане или изпълнение на обществени поръчки!

27. Обявяване и провеждане на тотална операция “Чисти ръце”!

28. В началото на следващия мандат на избран за Президент на Републиката (2022-ра – 2027-ма г.) и с Решение на по-следващото 46-то Обикновено Народно събрание да се подготви евентуално свикването на нова Национална кръгла маса с широко гражданско присъствие в нея за подготвяне и свикване на VIII-мо Велико Народно събрание, което да отговори на исканията на Българския народ за нов по-справедлив Обществен договор, гарантиращ му по-достойни бъднини и подобряване демографската картина в страната!

29. Да се застъпи много по-активното участие на гражданите в политико-обществените процеси на страната!

30. Организиране на Граждански експертни съвети към Парламентарните комисии, Министерствата, Държавните агенции и Държавните дружества, разпореждащи се и разплащащи се с огромни суми както от Държавния бюджет, така и с евросредства за контрол, съвет и надзор!

Протестно шествие до паметника на Левски ще поиска оставката на властта

Национален митинг протест започва днес от 16:30 ч. Шествието на недоволните от властта граждани ще започне от фонтана пред президентств...

31. Предвид специфичната за целия свят пандемия “Ковид 19” избиране на отговорен пред Парламента Национален здравен център, който да координира адекватни медицински мерки за цялото общество, за всеки пациент и за всеки гражданин!

32. а.) Освобождаване от длъжност на лицето Емил Кошлуков, избор на нов състав на Съвета за електронни медии и избор на нов Генерален директор на БНТ!

б.) Освобождаване от длъжност “Генерален директор на БТА” на лицето Кирил Вълчев и обявяване на конкурс за поста!

в.) Преждевременно освобождаване от поста „Председател на КП КОНПИ“ на лицето Сотир Цацаров!

г.) Предсрочно освобождаване на политически назначените за български посланици по света, свързани с политическо-партийните структури на ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и Воля!

33. Определяне на извънредни национални местни избори със специално Решение на по-следващото 46-то Обикновено Народно събрание в срок до края на м. май следващата 2022-ра година, съобразно новоприет Изборен кодекс!

Мирна демонстрация в София срещу възхода на ксенофобски и расистки настроения

Протестно шествие срещу ежегодното провеждане на Луковмарш под надслов „Без нацисти по улиците ни!“ се състоя и тази година...

Обявяваме на целия Български народ, пребиваващ в Родината и на нашите сънародници, намиращи се извън нейните предели, че настоящата наша Декларация за Чиста и Свята Република България ще бъде официално внесена и депозирана в Деловодството на Канцеларията при Държавния глава още в първия работен ден на администрацията – на 22-ри февруари т.г. (понеделник) както също и в Деловодството на Народното събрание още в първия работен ден на новия 45-ти Обикновен Български парламент, когато и да е това.

Призоваваме всеки български гражданин, който подкрепя 33-те предложения на Протеста да участва в Подписка към настоящата Декларация, която ще се събира както тук – в Шатрата на майките на децата с увреждания, а и чрез съмишленици, така и електронно чрез Интернет. 

Да живее България!

Съединението прави силата!

За Чиста и Свята

Република България!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com