Ремонтът на 1 км от Хемус струва 4 млн. лв.

9751
Ремонтът на 1 км от Хемус струва 4 млн. лв.

Около 4 млн. лв. са нужни за пълна рехабилитация на един километър магистрален път, заявиха пред БТВ от Агенция „Пътна инфраструктура". Поводът бе репортажът за окаяното състояние на някои участъци от автомагистрала „Хемус".

По магистралата няма дупки, но пътят е толкова прекалено неравен. Шофьор тъкмо бе спукал гумата си във фугите, които съединяват мостовете. Той обаче бе много ядосан и не пожела да застане пред камера.

Година и половина ремонт на "Тракия" и "Хемус"

От юни движението по автомагистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъде затруденено от началото на лятото. Защото през юни стартира крайно нал...

Инж. Георги Златев, директор „Поддържане на републиканската пътна мрежа" в АПИ, обясни, че фугите често създават проблеми, защото не са подменяни откакто съоръженията са били построени преди 20-30 години.

Фугите обаче са много, а бюджетът на агенцията - ограничен. Никой не се наема с отговор докога те ще са проблем.

Кърпежите на места са толкова груби, че ако карате с над 100 километра настилката става опасна. Друг е въпросът, че на влизане в София ви посрещат няколко огромни дупки, около които се търкалят болтове и тасове.

„Бюджетът, отделен за запълване на дупките по автомагистралите, е 4 млн. лв. годишно за магистралите „Хемус” и „Тракия”. Това са средствата, необходими за рехабилитация само на един километър магистрален път,” уточни инж. Георги Златев.

Варна закъса с ремонтите на инфраструктурата

Заради просрочени и направени не както трябва ремонти през лятото може да има сериозни проблеми с движението във Варна. На много места...

От утре започва ремонт в тунел „Правешки ханове". Шофьорите обаче трябва да имат едно на ум - ако един участък е нов, това не означава, че може да карате спокойно, защото никой не знае какво препятствие може да се появи на стария участък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com