Румен Петков: Служебното правителство прояви престъпна безотговорност при организацията на изборния процес

5703
Румен Петков: Служебното правителство прояви престъпна безотговорност при организацията на изборния процес

Служебното правителство на Марин Райков прояви престъпна безотговорност при организацията на изборния процес. Това каза пред Агенция „Фокус” Румен Петков от БСП. „Служебното правителство прояви престъпна безотговорност при организацията на изборния процес, защото то носи отговорност от обявяването на обществената поръчка за отпечатването на бюлетините до тяхното отпечатване и разпространение в областите за гласуване.

Самият факт, че правителството на Марин Райков не е контролирало процеса след това, показва неговата абсолютна неспособност и яловостта на министър-председателя Райков”, заяви Петков. По негови думи огромна отговорност носи и президентът Росен Плевнелиев. „Всички негови клетви през вчерашния ден, как много вярва на една или друга институция, са толкова кухи, че най-добре е той да замълчи и да опита, ако той не може, да покани експерти, с които да анализира тежкия провал на служебния кабинет, който той лично е назначил”, каза Петков.

Румен Петков: Прокуратурата разследва и Лиляна Павлова

И срещу бившия регионален министър Лиляна Павлова има започнала проверка от прокуратурата. Тя е заради решението за продажба на земята ...

Според него служебното правителство е трябвало да контролира целия процес на отпечатването на бюлетините, тяхното разнасяне в избирателните райони, на гаранцията, че няма да се спекулира, както с производството, така и с разнасянето на бюлетините. „Служебното правителство нищо от това не направи”, категоричен беше Петков.

По негови думи, при нормално протичащи избори има правителство, което носи отговорност, и при извънредните избори, досега, които са предизвикани от правителствата на Софиянски и Инджова, носеха отговорност. „Никога не се е стигало до такива невиждани и нечувани катаклизми. Това е такава некадърност, такава неспособност, каквато не искам повече да виждам при българските институции”, допълни Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com