Сигнал за бомба опразни Съдебната палата

6581
Сигнал за бомба опразни Съдебната палата

Сигнал за бомба опразни сградата на Съдебната палата. Анонимният глас съобщил, че взривно устройство е поставено в Градския съд, който се помещава в сградата на палатата, съобщи БГНЕС.

Полицията евакуира сградата и в момента се извършва проверка. В този час Софийски градски съд продължава заседанието по делото срещу Митхат Табаков и Гюнай Сефер.

От началото на месеца това е поредният сигнал за бомба в сградата на съдебната власт. На 9 ноември Съдебната палата и Софийският районен съд бяха затворени след сигнал за бомба. Тогава полицаи направиха огледи във всички софийски съдилища, след като анонимен глас съобщи, че има поставено взривно устройство в съда, без да се уточнява за кой съд става дума.

През последните дни анонимните сигнали за бомби са нещо като "мода". Над десет бяха тези, които опразваха различни училища не само в София, но и във Видин, а за злоумишлените атаки бяха задържани над 12 ученици.

Големите търговски обекти също станаха обект на заплахите. Сигнали за бомба имаше в мол "Сердика", като последният от вчера, а обектът все още е под задължителната 24-часова мярка да не отваря врати за клиенти. Молът на булевард "Александър Стамболийски" също бе евакуиран през изминалите дни.

Болест отложи делото срещу Вальо Топлото

Делото за пране на пари срещу бившия шеф на столичната „Топлофикация" Валентин Димитров бе отложено заради болен съдебен заседате...

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com