Отчитат извънредно топломерите заради договорката за по-ниска цена на газа с "Газпром" (видео)

4263
Отчитат извънредно топломерите заради договорката за по-ниска цена на газа с "Газпром" (видео)

За да усетят българите договорено с "Газпром" намаление в цената на природния газ, ще се наложи извънредно отчитане на топломерите. Едва след като то бъде направено, портебителите ще усетят намаление в сметките, каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. 

Именно с договореното намаление от Нова година цената на топлинната услуга ще намалее значително, поясни Семерджиев. Намалението няма да е по-малко от 7%, убеден е председателят на ДКЕВР. Според него цената на топлофикационната услуга може да падне с подобен процент. Всички топлофикации, които използват природен газ и техните потребители ще усетят намалението, категоричен е Семерджиев.

Държавният регулатор още не е получил заявлението на "Булгаргаз" за утвърждаване на цените на природния газ от 1 януари 2013 година, предаде БГНЕС. Общественият доставчик има срок до 10 декември да подаде заявлението си за цените през следващото тримесечие.

Днес ДКЕВР разгледа заявлението на "Би Си Ай Черганово" ЕООД за издаване на лицензия за дейността "производство на електрическа енергия". Става въпрос за 25-мегаватова централа, построена към юни месец, която все още не е получила разрешение за експлоатация. Имаме да довършим лицензирането за още 3 централи, присъединени преди 1 юли или общо около 70 мегавата допълнително, обясни Семерджиев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com