Служителите в МВР: Пиенето на вода и пушенето приключи

5309
Служителите в МВР: Пиенето на вода и пушенето приключи

За нас пиенето на вода и пушенето на цигари приключи, заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФМВР) Валентин Попов, съобщи БГНЕС.

Десетки служители на вътрешното министерство и на отбраната се събраха днес в парка "Заимов", за да напомнят за своите искания, но и да заявят, че временно преустановяват активните си протестни действия. За да защитят интересите на служителите на двете ведомство, въпреки студеното време, в парка дойдоха и много граждани, част от които можеше да бъдат видени в редиците на протестиращите през последните седмици.

От СФСМВР са изработили макет на чешма, който донесоха днес пред театър "София". От чешмата не течеше вода, а върху нея те поставиха пепелник с незапалена цигара. Макетът ще бъде изпратен на ръководството на МВР, за да напомни за множеството искания на работещите в системата, които все още не са изпълнени.

Твърде сме убедени, че в следващите два-три месеца най-важното в държавата е организирането и провеждането на парламентарните избори - нещо, в което много наши членове ще бъдат ангажирани, коментира Валентин Попов. Именно по тази причина служителите във ведомствата прекратяват протестите си.

СФМВР няма да се откажат от основните си искания, свързани със защита на социалните и професионалните права на работещите в системата. Те искат от служебния министър на вътрешните работи Петя Първанова да демонстрира такова отношение към социалния диалог имат нейните европейските колеги. От СФМВР продължават да искат и промяна в законодателството, която да регулира синдикалната дейност в МВР.

Председателят на синдикалната организация Валентин Попов коментира и нуждата от прекратяване на практиката в МВР да се издават немотивирани решения от страна на ръководителите на различни нива в системата. "Запазваме протестна готовност, но се надяваме да нямаме сериозни поводи да излизаме отново на улицата", каза още председателят на СФМВР днес.

От синдиката на служителите в затворите поискаха пълна ревизия на кадровата политика и край на шуробаджанащината в главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и главна дирекция "Охрана", както и пълен одит на дейността на двете дирекции, и носене на административна и наказателна отговорност на извършителите на нарушения там. Те настояха още служебният министър на правосъдието да назначи за директор на главна дирекция "Изпълнение на наказанията" човек, който не се е сраснал с недостатъците на системата и за пореден път поискаха МП да подпише споразумение за сътрудничество с тях.

 

Около 100 служители на МВР са се събрали на открито събрание в столицата

Около 100 служители на МВР са се събрали на открито събрание в парк „Заимов” в столицата, предаде репортер на Агенция &bdqu...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com