Спецпрокуратурата не иска арест за Дойчев и Колев

4407
Спецпрокуратурата не иска арест за Дойчев и Колев

Прокуратурата не е протестирала решението на съда за Дойчин Дойчев и Руслан Колев. В Специализирания софийски апелативен съд няма постъпил протест, предаде БГНЕС.

Днес стана ясно, че прокуратурата не е протестирала решението на специализирания съд, който пусна и Дойчев, и Колев от ареста заради липса на доказателства, че са виновни в организирането на престъпна група за трафик на наркотици. Въпреки че веднага след определението наблюдаващият прокурор Андрей Андреев заяви, че ще го протестира, днес се оказа, че това не се случи. Така прокуратурата се е съгласила с решението на по-долната съдебна инстанция.

Адвокатите на Руслан Колев и Дойчин Дойчев, и самият Дойчев, дойдоха днес в апелативния спецсъд. Адвокатът на Колев – Христо Ботев, обясни, че е разбрал от медиите, че днес ще има мярка и затова е дошъл, но до вчерашния ден в деловодството на съда протест не е пристигал. Ботев си обяснява липсата на протест заради изчерпателното определение на Специализирания наказателен съд. За него е логично да няма протест:

"Очевидно прокуратурата е съобразила, че към момента все още не са подготвени, за да искат такава мярка. Най-вероятно ще се подготвят, каквито са и изявленията", каза адвокатът. "Не, не съм изненадан, защото това е единственото правилно решение към момента. Действително нека да се подготвят разследващите", подчерта Ботев.

Припомняме, че 21 българи от екипажа на кораба "Свети Николай" са в ареста, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин. В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд. Близки на задържаните моряци се срещнаха с премиера Бойко Борисов и заявиха, че афишираните твърдения, че корабът е бил наблюдаван от 8 месеца, са несъстоятелни. В Испания вътрешният министър Цветан Цветанов изрази учудването си, че Дочев и Колев са пуснати без мярка за неотклонение.

Редактор: Калина Здравкова

Съдът в Русе освободи заподозрян в тероризъм чеченец

Русенският окръжен съд освободи 47-годишния чеченец Мохмад Гадамаури, който бе обвинен в тероризъм и се издирва от Руската федерация ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com