Станишев не поиска вот на недоверие от БСП

14761
Станишев не поиска вот на недоверие от БСП

Лидерът на БСП Сергей Станишев не поиска вот на доверие от Националния съвет, пише Дарик. Въпреки че във вторник, когато съобщи за днешния пленум, той заяви готовност да потърси доверието на социалистите, това не е записано в предложението на днешния дневен ред. Вече три часа продължава заседанието на Националния съвет, като в проекта на документа, който се очаква да бъде приет, не е записано свикването на Конгрес.

В проекторешението отново се констатира, че избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е сериозна политическа грешка. В сегашната кризисна обстановка не оставката на ръководството на БСП е поемане на отговорност, а е нужна пълна консолидация. В задачите, които социалистите си поставят в проектодокумента, се поставя да се предложи ясна процедура за взаимодействие с премиера и министрите, както и в срок до месец да се представи изцяло нова организация на партията. Най-близкото до вот на доверие е да се гласува доверие на Изпълнителното бюро да приложи мерки за стягане на вътрешнопартийната дисциплина.

Гьонсуратите на властта

Някои нарекоха сегашните протести "Ново Априлско въстание". И не са далеч от истината. Потвърждават го и думите на народния поет за съб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com