Станишев: Оставката на Орешарски би консолидирала целта на Цветанов

9747
Станишев: Оставката на Орешарски би консолидирала целта на Цветанов

И премиерът Пламен Орешарски, и партиите, които подкрепят правителството са готови на разговори, но не и с ултиматуми. Това каза в парламента лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев при обсъждането на актуализацията на Бюджет 2013 г.

„Ние сме готови да разговаряме за принципите за национално съгласие, за нов обществен договор. Трябва да се сложат ясни опори между ролята на държавата и политическите и икономически субекти. Дайте да изработим нови правила за отношенията между държавата и икономическите субекти”, призова Станишев.

Йовчев наредил извеждането с автобуса

Лично вътрешният министър Цветлин Йовчев е наредил операцията по извеждането на депутатите от парламента с белия автобус. Именно рейсът...

В бюджета, който планира ГЕРБ, няма предвидени пари от септември за хората с увреждания, заяви Станишев.

„Дайте да разговаряме, но първото условие – спазване на правилата на демокрацията. Демокрацията е такава, че българските граждани взеха решение. Най-лесното е Пламен Орешарски да подаде оставка. Това ще консолидира целта на Цветанов в ГЕРБ”, посочи Станишев.

Ние да имахме група от 97 депутати в миналия парламент, Боже мой, колко безобразия на ГЕРБ нямаше да бъдат допуснати, коментира Станишев.

В протеста имаше вклинени много провокатори. Има информация за активисти на ГЕРБ, от Перник, от Пловдив, които са участвали в това. Това е политически въпрос, на който дължите отговор.

Прокуратурата ще се самосезира за полицейското насилие

Прокуратурата ще се самосезира за престъпление по служба и нанасяне на телесни повреди при и по повод изпълнение на служебните задължен...

Ние сме готови за диалог, в това число с най-голямата група в този парламент, но първото условие е да признаете резултатите от изборите и да си вършите работата. „От първия ден след изборите победителят от тях – ГЕРБ, не признава резултатите. Лидерът на ГЕРБ днес каза, че ще се съобрази с резултатите от нови избори. Как да ви вярваме?”, попита Станишев Бойко Борисов.

Според Станишев политическата криза е започнала от месец февруари тази година. „В последните четири години всяко гражданско недоволство беше потискано. Страната беше превърната в тенджера под налягане. Спомнете си БЛС и намерението за стачка през 2010 г и мощната реакция срещу лекарите, случая в Горна Оряховица.

През февруари хората излязоха не само заради цената на тока, която стана непоносима, излязоха заради общото натрупано недоволство през последните четири години и дефектите на 20 години преход. Наложиха се предсрочни избори. Оставката на Бойко Борисов беше точно пресметнат политически ход, несъобразен с волята на протестиращите, а ход срещу политическо оцеляване. Но нека се припомним какво се случи на изборите – много партии не попаднаха в парламента. От първия ден след изборите победителят от тях – ГЕРБ, не признава резултатите, каза Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com