Стартират проверки по ресторантите

4245
Стартират проверки по ресторантите

Засилени проверки на заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни в цялата страна започват. Акцията е във връзка с наближаващите религиозни и официални празници, съобщиха от БАБХ.

Наблюденията ще продължат до 7 януари 2013 година, като ще се следи за регистрацията на обектите, съответствието на сградов фонд и оборудване с действащото законодателство, спазването на процедурите по системите за безопасност на храните, както и произхода и качеството суровините.

Инспектори от Агенцията ще проверяват и заведенията за обществено хранене, намиращи се на територията на обекти за отдих и почивка (хотели, курортни комплекси), предлагащи услугата "all inclusive".

Особено внимание ще се обръща на традиционните за съответните празници храни, които потребителите консумират, ще се следи за произхода, срока на годност и условия на съхранение на продуктите.

Екологично чистата експлоатация на шистов газ била възможна

Експлоатацията на шистов газ може се извършва по екологично чисти методи, ако в индустрията бъдат направени големи технологични инвести...

Около Коледните и Новогодишни празници във всички Областни дирекции по безопасност на храните ще бъдат осигурени дежурни инспектори. Гражданите ще могат да подават сигнали на "горещия" телефон на агенцията – 0700 122 99.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com