Студ до -22°С утре

8455
Студ до -22°С утре

През нощта над страната времето ще бъде ясно и тихо. Сутринта ще бъде много студено с минимални температури между минус 10° и минус 15°, на отделни места и по-ниски: до минус 18° - минус 22°. В София: около минус 15°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ, БАН.

Попоречието на река Дунав и в западната част на Дунавската равнина ще се образува мъгла. Утре над страната времето ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Максимални температури между минус 1 и 4°, но в местата с трайна мъгла – температурите и през деня ще останат много ниски: минус 7° - минус 4°. В София: минус 1° - 0°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максимални температури: 3°-5°. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Слънчево, но студено

 Днес ще бъде слънчево, но студено. В повечето райони до обяд все още с умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отсл...

Над планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб, по билата умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 10°.
В събота сутринта ще е много студено, минималните температури ще са между минус 5° и минус 10°, в западната част на Дунавската равнина и затворените котловини до минус 15°- минус 17°, там ще има и мъгла.

Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно значителна след обяд, когато на отделни места в западните райони ще превали слабо. Максималните температури ще са между минус 2° и 3°, в Югоизточна България до 5-6°. В неделя ще бъде облачно, с валежи, предимно от дъжд. В местата със снежна покривка ще има условия за образуване на поледица. Минималните температури ще са значително по-високи от предишните дни - между минус 5° и 0°, а дневните ще останат почти без промяна. В понеделник валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север и ще бъде слаб, по Черноморието до умерен.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com