Сметките за парно в София през ноември по-ниски с 22%

10545
Сметките за парно в София през ноември по-ниски с 22%

Средно с 22% са по-ниски сметки за топлинна енергия на софиянци за ноември 2012 година в сравнение със същия период на 2011 година. Това показват данните на Изчислителния център на „Топлофикация София” за първите фактури от новия отоплителен сезон.

Въпреки по-високата с 12% цена на топлоенергията спрямо сезон 2011/2012 и над 2200 новоприсъединени абонати, столичани са ползвали с близо 1/3 по-малко парно в сравнение с миналия ноември.

Семерджиев: Ще кажем с колко поевтинява парното преди Коледа

С колко точно ще бъде намалена цената на природния газ за крайния потребител и с колко ще поевтинеят топлинните услуги ще стане ясно то...

Основната причина за по-ниските сметки е по-мекото есенно време през ноември. Същевременно през предпоследния месец на годината „Топлофикация София” е доставила на клиентите си с 30% по-малко топлинна енергия – 294 455 МВтч, докато през миналия ноември столичани са потребили 421 220 МВтч, предаде БЛИЦ.

„Изчисленията ни показват, че сметки за парно до 100 лв. ще получат над 74% от абонатите ни през първия месец от отоплителния сезон. За сравнение през ноември 2011 г. този дял е бил значително по-нисък – около 60% от всички клиенти", коментира изпълнителният директор на "Топлофикация София" Стоян Цветанов.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com