"Света Марина" остава без ток, "Ролекса" не можа да го плати

3518
"Света Марина" остава без ток, "Ролекса" не можа да го плати

Токът в храм "Света Марина" в Пловдив ще бъде спрян утре от EVN България, „заради просрочени задължения за електроенергия". Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

От EVN официално са предупредили църковната обител, че утре електроснабдяването на административните обекти ще бъде преустановено в 14:00 часа, а на следващия ден от 14:00 часа ще спират тока и на самия храм "Света Марина". Прекъсването на електричеството става при безпрецедентни масови протести в цялата страна срещу високите цени на тока.

Никой не поиска "Ролекса" на митрополит Николай

Така шумно прокламираният търг за продажбата на часовника "Ролекс" на Пловдивския митрополит Николай се провали. Оказа се, че никой не ...

EVN България била принудена да пристъпи към тези мерки поради все още непогасеното задължение за реално консумирана електроенергия от клиента, което се доказало и от повторната проверка на консумацията. От EVN твърдят, че са се опитали да организират среща с представител на храма "Света Марина", но до такава не се е стигнало.

Преди седмица митрополит Николай дари златния си часовник "Ролекс" на църквата "Света Марина" в Пловдив. Храмът от своя страна реши да продаде часовника на търг, за да бъде платена сметката за електроенергия на храма в размер на 3000 лева. Началната цена за златния "Ролекс" бе 11 600 лева. Търгът с явно наддаване за часовника на митрополит Николай, обаче, не се проведе, поради липса на желаещи. Публичността на събитието явно е притеснила всички, които са проявили интерес към ценната вещ и в деня на търга в Историческия музей не е бил записан участник. По този начин "Ролексът" остава притежание на църквата "Света Марина", но тя в случая ще остане без ток.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com