Терзиева: Няма да коментирам изказванията на Борисов

5758
Терзиева: Няма да коментирам изказванията на Борисов

"Не съм чела последния коментар на господин Борисов във фейсбук и не искам да коментирам неговите изявления. Лазар Лазаров остава член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" и ще се грижи главно за европроектите. Идеята ми е да разширим политиките на АПИ, за да се постигне по-силна връзка с бизнеса. Кандидатурата на Стефан Чайков ми хареса много точно поради тази причина. Той е подписал съответните декларации за конфликт на интереси." Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Десислава Терзиева по повод нападките срещу нея на експремиера Бойко Борисов пред ТВ7.

"Състоянието на ВиК инфраструктурата е трагично и ако не започне спешно реформиране в този сектор ще се наложи да заплатим много висока цена. Имаме готова стратегия, която предстои да бъде обсъдена септември месец.

Часове след смъртоносната катастрофа откриха п.в. Яна с балони

Часове след смъртоносната катастрофа на АМ "Хемус",  при която загинаха двама души, а петима бяха ранени, министърът на регионално...

Първо трябва абсолютно цялата собственост на ВиК дружествата да стане или общинска или държавна, за да може да имат единно управление. Не трябва да се работи на парче. Няма да има режим на водата въпреки реформите", каза министърът и поясни, че предстои и изграждането на язовири в община Родозем и Панагюрище, както и рехабилитацията на яз. Студена.

Във връзка с задръстванията на магистрала "Тракия" поради ремонта на 61 и 67 километър, министърът обясни, че това е наложителна рехабилитация, която ще приключи най-рано през лятото на 2014 година. Тя обясни, че строителството на Лот 4 на "Струма" върви по план, а изграждането на Лот 3 ще започне най-рано през 2015 година.

"В момента в Северозападна България се работи по няколко проекта, за да се извади трафикът от населените места. Най-проблемната отсечка Монтана - Видин се проектира и изграждането ѝ ще започне най-рано през 2015 г., защото проектът е предвиден за следващия програмен период. В момента се рехабилитират около 1100 км републикански пътища, но това е недостатъчно в общия обем от 20 хил.", допълни Терзиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com