Умишлен палеж унищожи бутик в Благоевград

6183
Умишлен палеж унищожи бутик в Благоевград

Умишлен палеж изпепели тази нощ бутик в центъра на Благоевград, 7 часа преди посещението на вътрешния министър Цветан Цветанов, съобщи БГНЕС.

Огънят пламнал към 3 часа след полунощ. Изгорял е бутик от около 50 квадратни метра за маркови облекла на ул. "Тодор Александров" 22 в централната пешеходна зона на града. Палежът е умишлен, продавачка в павилион за цигари, намиращ се срещу бутика, чула гръм, магазинът пламнал, видяла и мъж да побягва по ул. "Петко Д. Петков". Огънят е унищожил изцяло стоката в магазина и склада, на съседния магазин за обувки е счупена витрината.

Две пожарни близо час и половина са гасили огъня. Пламнал е и апартаментът на възрастна жена, намиращ се в 4-етажната кооперация над магазина. Макар и цялата опушена от дима, тя е успяла да загаси завесите на пламналия си дом, не е пострадала, но на жилището й са нанесени материални щети.

Бутикът се ползва под наем, помещението е собственост на благоевградската фамилия Шимбови. Преди да се превърне в бутик за дрехи и магазин за обувки, помещението бе кафе-бар "Диана-7". Днес през деня предстои оглед на местопроизшествието, който ще установи вида на използваната запалителна течност, щетите са за хиляди левове.

Редактор: Е. Гигова

Пожар горя в дома за сираци в Ловеч

Пожар горя вчера в Дома за деца, лишени от родителски грижи в Ловеч. Евакуирани са общо 26 деца, сериозно пострадали при инцидента няма...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com