В Мелник се борят за лекар и аптека

10294
В Мелник се борят за лекар и аптека

В най-малкия ни курортен град Мелник няма нито аптека, нито лекар. Това е голямата болка на местните хора, които са около 200 души. Те събрали подписка с искане в курортния град да има аптека и я внесли в община Сандански. От там обясниха, че не могат да разкрият нито аптека, нито пък да осигурят постоянно лекар, тъй като имало Закон за здравето и това не е тяхна работа. Кметът на общината заяви, че не знае за подписката на хората от Мелник, те пък твърдят, че са я внесли още преди месец, съобщи БНТ.

Аптека в Мелник няма повече от 10 години, разказаха хората. Лекарства те си набавят от Сандански чрез близки. Поръчват и на единственото медицинско лице - сестрата, която идва два пъти в седмицата в курортното градче за по три-четири часа, за да види хронично болните възрастни хора. По думите на местните преди години, когато е имало често групи туристи, винаги имало и лекар.

Лекарства за онкоболните ще има, казва Атанасова

До седмица ще бъде решен проблемът с доставките на лекарства за онкоболните. Това съобщи здравният министър Десислава Атанасова. Атана...

Преди време тук дошъл лекар, отворил практика, но тъй като пациентите били малко, след по-малко от два месеца я закрил. Същото станало и с аптеката. И в двата случая се оказало икономически неизгодно. В Мелник са готови да окажат съдействие на всеки, който иска да дойде, за да помага на хората.

"От наша страна ние ще му предоставим - имаме помещение, което е определено за здравна служба, което е отремонтирано, направено, което има условия - в смисъл - отопление има вътре, има оборудване елементарно за тази дейност, което ще му бъде предоставено", коментира кметският наместник на Мелник Христо Ташев.

Засега няма желаещи нито за лекарска практика, нито пък за аптека. Кметът на община Сандански каза, че това не е негов проблем, а от болницата в общинския център пък заявиха, че отговарят само за болните в здравното заведение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com