Видинско е с най-малко учебни заведения в страната

8248
Видинско е с най-малко учебни заведения в страната

Няма закрити училища в Област Видин тази година, съобщи Калин Нинов, началник на Регионалния инспекторат по образованието. На територията на региона функционират 38 учебни заведения.

„Трябва да се прави всичко възможно, за да се запазят съществуващите на територията на региона учебни заведения”, заяви Калин Нинов. Оптимизация на училищната мрежа е извършена само преди няколко години и в момента областта е с най-малко учебни заведения в страната.

Раздават безплатни тетрадки за всички първокласници в София

Столичната община със съдействието на няколко фирми успя да помогне за откриването на учебната година на първокласниците в подготовката...

„Актуална информация за броя на учениците в област Видин ще има, когато бъде представен образец №1”, каза Калин Нинов. Първокласниците са 810, което е с 70 деца повече от миналата година, информира още агенция Фокус.

„Има една тенденция на завръщане на част от хората от чужбина към родния край”, коментира началникът на Регионалния инспекторат по образованието. „Добра е готовността на училищата за новата учебна година”, каза още Калин Нинов. По думите му, дори и да има довършителни работи в някои училища, те по никакъв начин няма да попречат на учебния процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com