Вън чалгата от НДК! Незабавно!

25561
Вън чалгата от НДК! Незабавно!

"Не бива да допуснем превръщането на НДК в Мека на попфолка, а това ще рече, че насрочената за 26 февруари т.г. в зала 1 на Националния дворец на културата пошла и кичова церемония с участието на силиконовите „пайнерки” по повод годишните чалга „награди” на телевизия "Планета" светкавично трябва да бъде отменена", категорични са в Гражданско сдружение ”Майки срещу насилието в Студентски град”.

В дните, когато страната е разтърсена от остра политическа криза и крехкото ни гражданско общество и неговите тепърва формиращи се нови структури протестират срещу монополите и търсят начини да се изкажат и да формулират бъдещите насоки за развитието на България, се налага да помислим и за духовната сфера и да спрем процеса на чалгализиране, опростачване на нацията, настояват от родителската организация.

Редно е първата стъпка по посока на завръщането към нормалното, към европейските ценности в духовната сфера, да бъде незабавната отмяна на шумно рекламирания и насрочен за 26 февруари в зала 1 на НДК чалга концерт по повод 11-те годишни награди на телевизия "Планета” – на въпросната скандална проява просто не й е мястото в залите на Националния дворец на културата, който е за истинско изкуство и е време да се превърне в зона, забранена за вулгарния попфолк и кючеците, заявяват от Гражданско сдружение ”Майки срещу насилието в Студентски град”. Майките очакват твърдата им позиция за недопускането на разсъблечените като стрийптизьорки силиконови мутреси с техните цинични песни на сцената на зала 1 на НДК да бъде подкрепена и от всички творчески съюзи в България, тъй като лансирането на чалгата и въртенето на гьобеци са допустими в кварталните кръчми, но категорично нямат място в един истински храм на изкуствата, какъвто е НДК.

"Ако надделее разумът, организаторите на чалга церемонията по повод годишните награди на телевизия "Планета” ще се съобразят с обществените нагласи и ще пренесат чалга мероприятието си на друго, по-подходящо за целта място, но ако те продължават да държат на своето и смятат да превърнат НДК в Мека на попфолка, то това тяхно скандално поведение ще е проява на пълен цинизъм, заявяват майките. Не бива и не може да допуснем от най-престижната и най-голяма сцена на НДК да се лансира и налага циничната, отблъскваща ценностна система на силиконовите мутреси – тя противоречи на морала и на традициите ни, на истинската българщина, подчертават в заключение от родителската организация.

Добре е да има гражданска квота в управлението на страната, но също така е разумно да се предвиди гражданска квота и в управлението на НДК – тогава Дворецът наистина ще се превърне в зона, забранена за чалгата и кючеците, препоръчват от Сдружението на майките срещу насилието.

 

И Би Би Си се вторачи в чалгата

Пропитата със секс поп-фолк музика в България, позната като чалга, стана доста известна след скандалното решение да се отпуснат пари от...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com