Във ВМЗ отново не получават заплати

14264
Във ВМЗ отново не получават заплати

Очаква се днес министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев да посети ВМЗ Сопот и да се срещне с ръководството и синдикалните лидери в оръжейния завод, съобщи БНР.

След кризата през зимата и последвалите съкращения на близо 850 души, работещите в предприятието отново не получават заплати.

Според лидера на КТ "Подкрепа" във ВМЗ Сопот Димитър Атанасов, работниците отново са в унизителната ситуация, в която да чакат да им се преведат парите за положения от тях труд. Предприятието не им е изплатило: един остатък за февруари, заплата и аванс – три плащания.

Запитан дали в оръжейния завод се готвят нови протести Димитър Атанасов подчерта: Докато не се срещнем с министъра, не можем да кажем нищо. Имаме очаквания от него. Депутатите идваха тук, говориха с хората, избраха ги и каквото са обещали, трябва да го свършат - ще им го напомним както трябва.

Задълженията на ВМЗ Сопот са близо 170 млн. лв., а всичките му активи са ипотекирани или заложени като обезпечение на кредиторите. Срещу предприятието е заведено и дело за несъстоятелност.

Синдикатите искат държавата да предприеме конкретни мерки за ВМЗ - Сопот

Все още нямаме потвърждение за поисканата среща с премиера Пламен Орешарски и ресорния министър Драгомир Стойнев. Това каза Иванка Иван...

 

 

 

 

Десеторни заплати за нашите лекари в Европа

Българските лекари могат да заработят в Европа 10 пъти по-високи заплати - от 5 000 до 23 000 евро месечно, сочат обявите в сайтове за ...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com