Задържаха група за наркотици в ж.к. Младост

24649
Задържаха група за наркотици в ж.к. Младост

Организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на столичния ж.к. "Младост", е неутрализирана при операция на служители на ГД "Борба с организираната престъпност". Действията на антимафиотите са във връзка с водено досъдебно производство, а при операцията на са задържани членове от всички нива на групата, съобщиха от МВР.

Установено е, че лидери на престъпната група са И.М. - Кубинеца /35 г./, с регистрации за грабеж, хулиганство, унищожаване на чуждо имущество, отправяне на закана, нанасяне на лека телесна повреда, убийство и наркотици, осъждан; и 31-годишният Т.С., известен с прякора Богровеца, също осъждан и с регистрации за хулиганство, притежание на оръжие, наркотици и образуване и ръководене на организирана престъпна група.

Сред задържаните по време на операцията са и членове на групата на различни нива. Според събраните до момента доказателства Л.Г. /31 г./ от Нови Хан е приемал по телефона поръчките за хероин и кокаин. Той е криминално проявен за длъжностно присвояване, кражба, подправяне на документ и използване на неистински документи. Установено е, че 31-годишният П.С. от София е зареждач на групата /с регистрации за шофиране след употреба на алкохол и грабеж/, а П.С. /30 г./ - дилър на наркотици.

Той е с регистрации за наркотици и кражба, осъждан. Арестувани в хода на операцията са и криминално проявеният за наркотици и образуване и ръководене на организирана престъпна група и осъждан Р.Г. /28 г./, И.А. /37 г./, който има регистрация в полицията за шофиране в нетрезво състояние, О.Г. /36 г./ от София, който действал като шофьор на групата, както и двама клиенти - И.Я. /32 г./, криминално проявен за грабеж и наркотици и осъждан за същите престъпления, и М.М. /31 г./ с криминалистическа регистрация за грабеж.

На двамата лидери на престъпната група – Кубинеца и Богровеца, както и на Л.Г. и 31-годишния П.С., са повдигнати обвинения по чл. 321 във връзка с чл. 354 А от НК. С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура са им наложени мерки за неотклонение "задържане за 72 часа". Действията по разследването продължават.

Спипаха двама българи с 32 кг хероин в Турция

Спипаха двама българи с 32 килограма хероин. Наркотикът е намерен в автомобил, с който пътували нашенците Александър Александров на 53 ...

 

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com