Засилен е трафикът през граничните пунктове с Гърция

9297
Засилен е трафикът през граничните пунктове с Гърция

Засилен е трафикът през гранично контролно-пропускателните пунктове с Република Гърция, съобщи директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Смолян главен инспектор Бойко Божков.

От началото на поредицата от пет почивни дни за Коледа до 16:30 часа днес са преминали над 33 000 моторни превозни средства и над 131 000 лица през всички пунктове. Само за последните 4 часа през ГКПП-тата са преминали 3000 автомобила и 11 000 лица. Най-натоварено в следобедните часове е било на Кулата – Промахон, през където са преминали 1300 МПС и 6000 лица, следва пункта „Илинден” през който са преминали 800 автомобила и 2000 души, а през „Ново село” превозните средства са 400, каза главен инспектор Божков.

Близо 100 автомобила в минута са напускали София по "Цариградско шосе"

Около 100 автомобила в минута са напускали София между 16:00 и 17:00 часа по "Цариградско шосе". Това съобщи главен инспектор Богдан Ми...

Забелязва се увеличение в трафика на влизащите към България, като изключение прави само ГКПП „Капитан Петко войвода”, при който има леко завишение на пътуващите към Гърция, което е нормално, тъй като е в близост и до границата с Турция, събощи още агенция „Фокус”.

Преминаването на автомобилите се осъществява нормално и няма образувани колони по пунктовете. По думите на директора на РДГП – Смолян, трафикът през тазгодишните коледни празници е по-засилен от миналогодишния, като засега преминалите автомобили са с около 6000 повече от тези през миналата Коледа. Тази година обаче трафикът е по-равномерен и през всичките почивни дни са преминавали автомобили, а не само в първия и последния от почивните дни, обясни главен инспектор Божков. Очаква се след 20:00 часа трафикът по граничните пунктове с Гърция да се нормализира, заключи той.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com