130 семейства от областите Бургас и Монтана, пострадали от наводненията, получиха помощи

14160
130 семейства от областите Бургас и Монтана, пострадали от наводненията, получиха помощи

100 семейства от Бургаско и Монтана, пострадали от наводненията в страната тази година, получиха електроуреди, дарени от системата на Coca-Cola в България. Дарението се реализира в партньорство с Българския Червен кръст, като подпомогнатите семейства от общините Георги Дамяново, Берковица и Приморско получават, в зависимост от нуждите, хладилници, перални, печки и бойлери. Списъците с нуждаещите се са изготвени и предадени на БЧК от общинските съвети на организацията и от местните власти. Други около 30 семейства от общините Симеоновград и Димитровград ще бъдат подпомогнати със средства за закупуване на дърва за огрев и смяна на подова настилка  в домовете им.

Coca-Cola създаде мънички кенчета за добро настроение

"Малките неща в живота ни правят щастливи". Това е посланието на кампанията на Coca-Cola в Германия, която успя да накара много случайн...

Подпомагането на изпадналите в беда семейства от двата региона се осъществява благодарение на дарение от 100 хиляди лева на системата на Coca-Cola в България и в тясно сътрудничество със структурите на БЧК. Със средства от дарението ще бъдат осъществени още и най-належащи ремонтни дейности в две училища - НУ „Отец Паисий“, гр. Харманли и ОУ „Христо Ботев“ в с. Ново Паничарево, община Приморско, както и в целодневната детска градина в същото село.  

Доброволци от търговските екипи на компанията в страната, както и на Младежката организация на Българския Червен кръст се включиха в раздаването и извозването на електроуредите до домовете на хората. „Благодарим на Coca-Cola за активното сътрудничество и подкрепата, която оказва вече дълги години на БЧК. Компанията винаги проактивно е до нас във всеки труден момент за българското общество“, заяви г-н Христо Григоров, председател на Българския Червен Кръст при раздаването на електроуредите в община Берковица.

По време на наводненията в страната тази година Кока-Кола ХБК България дари над 28 хиляди литра бутилирана натурална минерална вода Банкя за пострадалото население. А седмото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ на компанията се фокусира върху доброволна помощ от страна на служителите на компанията за разчистване на пострадалите от наводненията през 2014 г. региони.

Изпълнителният директор на Кока-Кола ХБК България Светослав Атанасов и председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров през септември т.г. на специална церемония подписаха Генерално споразумение за партньорство. Целта на документа е координиране на усилията на двете страни при разработване на програми и проекти за съвместни действия, насочени към извънредни ситуации, природни бедствия, подкрепа на хора в неравностойно положение.

Ясни са първите градски финалисти в „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!”

С много футболни емоции и спортни игри преминаха градските финали  на междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: И...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас