14 плажа по Южното Черноморие отиват на концесия

3353
14 плажа по Южното Черноморие отиват на концесия
Снимка: БГНЕС

Правителството ще открие процедури за предоставяне на концесия на 14 плажа по Южното Черноморие, съобщиха от правителствената пресслужба. Това са: „Приморско - юг“, „Градина - Централен“, „Градина - Запад“, „Лозенец“, „Черноморец - юг“, „Червенка“, „Нестинарка“, „Св. Влас - Централен“, „Нов плаж - Св. Влас“, „Св. Влас - Запад“, Китен - Юг“, „Росенец - Север“, „Бургас - Централен“, „Бургас - Север“. Плажните ивици ще бъдат отдавани за срок от 15 години, посочва Topnovini.bg.

Процедурите ще се проведат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Концесионерите ще бъдат определени в резултат на конкурс, организиран от министъра на регионалното развитие и благоустройството и проведен от комисия, назначена от министър- председателя.

Бургаските плажове се отдават на концесия

Плажовете „Бургас-север” и „Бургас-централен” ще бъдат отдадени на концесия. Това заяви днес министърът на реги...

Размерът на минималното годишно концесионно плащане е определен съгласно приетата от кабинета методика. Определени са и съответни гаранции за участие в процедурите и са предложени банкови гаранции за концесионните плащания и доброто изпълнение на всички останали задължения по договорите.

С други решения, предвид констатирани системни неизпълнения на нормативните изисквания, Министерският съвет определя срок до 01 юни 2016 г., в който концесионерът на морски плаж „Несебър – юг” – „Сироко" ЕООД и концесионерът на плаж „Слънчев бряг - север“ – „Сънивест“ ООД, трябва да изпълнят определените в концесионните договори задължения.

На концесионерите се предоставя последна възможност да приведат поставените преместваеми обекти и допълнителни търговски площи около заведенията за бързо хранене в съответствие със съгласуваната от министъра на регионалното развитие и благоустройството схема от ЗУЧК за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, включително допълнителни търговски площи на територията на морския плаж за летен сезон 2016 г.

Те трябва да извършат дължимите към датата на приемане на решението плащания по договора в пълен размер. След изчерпване на тази допълнителна възможност за доброволно изпълнение от страна на концесионера на това условие на концесията, ще се премине към крайния акт – прекратяване на договора. При неизпълнение на определените условия или при установяване на ново неизпълнение на концесионния договор, той ще се счита за прекратен, считано от 30 септември 2016 г.

Пет плажа във Варна отиват на концесия с таен търг

Пет варненски плажа – "Чайка – север", "Чайка – юг", "Кабакум – централен", "Кабакум – Бисер" и "Камчия ...

Припомняме, че в края на миналия месец правителството развали окончателно концесионните договори на плажовете "Ахтопол-север" и "Обзор-централен", съобщиха от правителствената пресслужба. И двата договора са прекратени заради системни неизпълнения на основни задължения за стопанисване на плаж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас