X
 
 

41 шофьори в Бургаско са глобени с по 200 лв., паркирали на инвалидни места

408 0
41 шофьори в Бургаско са глобени с по 200 лв., паркирали на инвалидни места
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Приключи специализираната полицейска операция в Бургаска област за неправомерно ползване на места за инвалиди от шофьори, които нямат това право. Тя започна на трети и приключи на четвърти декември тази година.

Само за един ден са извършени 130 проверки и са установени 28 нарушители в Бургаска област и 13 в града. Водачите нарушили закона са санкционирани с глоба в размер на 200 лева.

200 нови паркоместа ще ползват безплатно бургазлии

Община Бургас започва да изгражда около 200 нови паркоместа. Ще бъдат построени два паркинга, като единият ще побира 130 автомобил...

От полицията отчитат намален брой на нарушенията в сравнение с миналата година. Според тях, това се дължи на активните полицейски действия, проверките на автомобили паркирани на инвалидни паркоместа, които се извършват ежедневно от органите на реда.

Actualno.com припомня, че акцията срещу нарушителите на Закона за движение по пътищата беше част от инициативите на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

Екипите на "Пътна полиция" провериха населени места в Бургаска област и паркингите пред търговски обекти, обществени сгради, пазари и други, които са предназначени за автомобили, собственост на хора с трайни увреждания.

Проверката показва и отношението на обществото към проблемите на хората в неравностойно положение и до колко проявяваме разбиране и съчувствие към по-уязвимите. Операцията имаше превантивен, но и възпитателен характер, казват от полицията.

Започва акция срещу паркиране на места за хора с увреждания

Специализирана полицейска операция срещу паркирането на места за хора с увреждания започват от днес пътните полицаи, съобщи МВР.. Акци...

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално