Битово-фекалните води са основните замърсители на морската вода

2825
Битово-фекалните води са основните замърсители на морската вода
Снимка: Actualno.com

Основните замърсители на морската вода са битово-фекалните води. Това каза за д-р Стоян Стайчев, гл. инспектор Отдел „Държавен здравен контрол” Дирекция „Опазване на здравето” към РЗИ- Бургас.

Тези основни замърсители са вливат в морето от нелегални източници, т.е. обекти, които не се включват в канализацията, уточни той. Д-р Стайчев посочи, че отклонения от нормите за чистотата на морската вода може да има и при вливане на дъждовна вода в морето.

Призови места в Спартакиада за бургаските учители

Бургаски учители завоюваха призови места на традиционната международна Спартакиада, съобщиха от Община Бургас. Традиционно през послед...

„При трайно отклоняване от тези норми се пуска заповед за затваряне на плажа. Общината трябва да сложи указателни табели и там да не се допускат хора, които да се къпят. От мястото се вземат пробни през три дни, докато излязат нормални проби и тогава плажа се отваря отново. При епизодично замърсяване се взема еднократна проба и след два дни се взема контролна проба, ако тя се окаже е в норма не се вземат мерки”, обясни д-р Стайчев.

По думите му при отклоняване от нормите за чистота на морската вода хората могат да получат обриви по кожата, чревни разстройства и повишена температура, пише „Фокус“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com