X
 
 

Бургас ще има младежки омбудсман

811 1
Бургас ще има младежки омбудсман
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
В Бургас ще бъде избран младежки ученически омбудсман. Процедурата започва на 17 февруари, а неин инициатор е Тодор Стамболиев -

Обществен посредник на Община Бургас. В конкурса могат да участват всички ученици от 9 до 12 клас, отговарящи на условията, посочени в Регламента за изпълнение на процедурата по избора. „Инициативата е съобразена с европейската харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите, приета от Конгреса на местните и регионални власти в Европа. В два от големите градове на страната вече има избрани младежки омбудсмани и има изключително положителни отзиви за дейността им. Бургас не бива да изостава. Изготвил съм Правилник за организацията и дейността и Регламент за участие в изборната процедура“ разказва за инициативата Стамболиев.

В Стара Загора набират кандидати за нов млад омбудсман 

За втори път омбудсманът на община Стара Загора Надежда Чакърова организира избор на Млад омбудсман на Млада Загора. Моделът на младежк...

До всички училища на територията на община Бургас е изпратено обявление за начало на инициативата. Крайният срок на подаване на документи за участие е 28 февруари 2020 година.

Да се засили гражданската активност на младите хора, да се създадат условия още от училище да проявяват грижа към нуждаещите се от подкрепа. Това са част целите на новата длъжност младежки омбудсман.

 

 

Actualno.com

Етикети: