Двама са виновни за изнасилване на дете със специални потребности в Дебелт?

34637
Двама са виновни за изнасилване на дете със специални потребности в Дебелт?
Снимка: БГНЕС

Имало е втори свидетел на изнасилването на дете със специални потребности в тоалетната на ОУ "Антон Страшимиров". Оказва се, че втори циганин е гледал как насилникът Брайко К. (осмокласник в училището) е насилвал 11-годишния Гошко, твърди "Флагман".

11-годишният Гошко е дете със специални образователни потребности и много трудно се говори с него. Той не спирал да плаче и много трудно говорел. При опитите да бъде разпитан става ясно, че това е второ посегателство върху него от страна на циганина Брайко.

Половината от момичетата с увреждания в Европа стават жертва на сексуално насилие

Половината от момичетата в Европа, които имат проблеми в развитието, стават жертва на сексуални посегателства преди да навършват 18 год...

От Агенцията за закрила на детето отказват изявления по случая, тъй като е започнало разследване.

Наблюдаващият прокурор по случая в Средец обясни, че това е особено жестоко престъпление, но тепърва ще се установява дали е само едно и само един ли е участникът. До момента е ясно, че има свидетел. Извергът Брайко също си е признал, че това е вторият път, при който напада момченцето, но казал, че първия път не успял.

В петък, 5 декември, директорката на училище "Антон Страшимиров" не е дала изискания от нея списък на всички деца от осми клас. Според прокуратурата, от нейна страна не са предприети навременни мерки.

Днес ще разпитват Брайко пред съдия в Средец. Свикан е и извънреден Педагогически съвет, на който Брайко вероятно ще бъде изключен от това училище и ще го преместят в най-близкото – това в Средец, което предполага, че и там ще се създаде паника.

ДАЗД започва проверка в 7 социални учебно-професионални центъра

Държавна агенция за закрила на детето започва планова проверка в 7 социални учебно-професионални центъра /СУПЦ/ относно спазването на...

Директорката на ОУ "Антон Страшимиров" Таня Вангелова обясни, че на входа на училищните тоалетни ще монтират камери като една от мерките за сигурността на децата със специални образователни потребности тук, тъй като Гошко не е единственият. Ресурсният учител на момченцето е много притеснен и отказва да говори.

В социалните мрежи вече организират мирен протест в подкрепа на семейството на Гошко. Хората ще се съберат в сряда, 10 декември, от 13 часа на автобусната спирка на главния път Средец - Дебелт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com