X
 
 

Разрешиха да се строи на къмпинг "Градина", нямало дюни

1562 0
Разрешиха да се строи на къмпинг "Градина", нямало дюни
Снимка: Спас Узунов/Facebook
На къмпинг "Градина" все пак ще се строи. В края на ноември от РИОСВ-Бургас отново са дали зелена светлина за изграждане на бистро, бар и търговски обекти с обслужващи площи и трафопост на метри от морето, съобщава БНР.

Припомняме, проектът за строеж в къмпинга се възражда, след като дейностите започнаха през януари тази година, но впоследствие бяха замразени от ДНСК.

Заради съмнителните строежи, строителният регулатор започна и проверки в общините Созопол и Царево.

Спират строежите на къмпинг "Градина" и плаж "Алепу"

Инвеститорът, който трябваше да построи ресторант, магазини и паркинг на брега при къмпинг „Градина”, се отказва от проекта...

Сега обаче става ясно, че екоинспекцията е издала положителна оценка за съвместимостта за строежа, въпреки че той попада в Защитената зона "Бакърлъка" за опазване на дивите птици и граничи със Защитената зона "Плаж Градина - Златна рибка" за опазване на природните местообитания.

Мотивът на РИОСВ е, че на терена няма дюни. Те обаче са в непосредствена близост.

По данни на екоинспекцията територията е за курортна дейност. Обектът попада в зона "А" на крайбрежието, предвиждат се 20% плътност на застрояването и 7 метра максимална височина. Озеленяването пък трябва да е 70%, половината от което да са дървета.

Според РИОСВ строежът ще засегне минимално защитената зона и няма да повлияе особено на птиците, въпреки че е намалена буферната зона, свободна от застрояване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално