X
 
 

Следователи и прокурори дариха книги на затворници в Бургас

1133 0
photo of Следователи и прокурори дариха книги на затворници в Бургас
Снимка: Апелативна прокуратура – Бургас
Шедьоври на българската и чуждата литература бяха дарени на лишените от свобода в Бургас. Книгите са събрани от прокурори и следователи, които работят в Бургаския апелативен район. Дарението включва енциклопедии, учебници, българска литература и световни бестселъри.

Произведения на Валери Петров, Николай Хайтов, Людмила Филипова, Георги Господинов, Калин Терзийски, Габриел Маркес, Мери Шели, Умберто Еко, Дан Браун, Ъруин Шоу, Михаил Булгаков, Айзък Азимов, Паулу Коелю и много други автори, ще попълнят библиотеката на затвора в Бургас.

Да научи важни исторически моменти чрез кино предлага на публиката международен фестивал

Международният фестивал на документалния исторически филм DOCK ще започне в Бургас на 17 септември. В продължение на шест дни зрителите...

Техният брой е над 220, а инициативата се е превърнала в традиция за Апелативната прокуратура в града. При връчването на книгите стана ясно, че те са събирани от прокурори от Апелативна прокуратура Бургас, Окръжните прокуратури и следствени отдели в Бургас и Ямбол, както и от Районните прокуратури.

Оказа се, че прокурори и следователи от Сливен също събират книги, които ще се ползват от затвора в града. „Даряваме световната класика, българската класика, научнопопулярни издания и енциклопедии. Събрани са произведения от много високо ниво и се надяваме те да бъдат полезни за ограмотяването, образованието и социализацията на лишените от свобода“, каза при връчването на дарението административният ръководител на Апелативна прокуратура Любомир Петров.

Неговата заместничка Иванка Козарова добави:„Надявам се подбраните произведения да предизвикат интерес. Чрез тях Апелативна прокуратура – Бургас се старае да подпомогне корекционната дейност на администрацията в затвора, тъй като една от основните цели на наказанието е превъзпитание в спазване на законите и добрите нрави“.

Корабомоделисти от Европа представят модели в Бургас

Културен център "Морско казино" в Бургас е домакин на първенство за макети на кораби. В него ще участват състезатели от 12 държави. Мод...

При връчване на книгите, дарителският акт беше подписан от Любомир Петров и Бранимир Мангъров, началник на затвора в града.

Бранимир Мангъров сподели, че в Бургаския затвор има няколко библиотеки. Освен в основния корпус, места за четене на книги има и в трите затворнически общежития.

Мотото на кампанията тази година е „Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 ноември

Овен През тази седмица се вгледайте и вслушайте в знаците на съдбата. Бъдете предпазливи. Обстоятелствата ще ви показват подводните камъни....