Стефан Шарлопов за разрушени природни феномени: Сложих 5-6 чадърчета

29668
Стефан Шарлопов за разрушени природни феномени: Сложих 5-6 чадърчета

Укрепване на брега при месността Буджака в защитена зона Колокита в Созопол, където се намира почивният комплекс "Созополис" или строеж на частен плаж на мястото на защитени скални образувания (фиорди) – този пореден скандал тип "Дюнигейт" удари силно фирма на известния хотелиер Стефан Шарлопов. Заради казуса прокуратурата започна разследване.

Досега, заради "насипване на скална маса и пясък и създаване на плаж", Шарлопов е глобен два пъти. Първият акт е от 2014 година – за 10 000 лева, като Шарлопов е присъствал на проверката и е казал, че е заварил „скална маса от предишния собственик”. След 2015 година РИОСВ Бурас пак прави проверка и пак констатира такива дейности, което води до втора глоба.

Димов: 150 кв.м. дюни на Слънчев бряг са изчезнали

150 квадратни метра дюни на Слънчев бряг са изчезнали. Взети са проби с джипиес и се налага да се види дали те са част от концесионната...

Самият Шарлопов и подчинените му твърдят, че ако не са взели мерки, е щяло да има срутване на брега и разрушаване на канализация – затова се правило брегоукрепително съоръжение. Смешна ми е тезата, че мога да правя плаж, след като на две минути има плаж на Каваците, плаж на Градина. Сложил съм 5-6 чадърчета за наши собственици, които искат да погледат морето, каза Шарлопов пред Нова телевизия. След двете проверки, по думите му бизнесменът питал РИОСВ какво да прави. Той призна, че с техника "прибутал" защитените скални маси и това му била грешката.

На 27 ноември, 2015 година Шарлопов се е обърнал и към МРРБ. Имам две експертизи, които категорично показват, че има ерозирали скали, свличане и много силно въздействие на водата, каза хотелиерът. Казаха ми, че трябва да направим подробен устройствен план (ПУП). Съгласувахме предложение с МОСВ и те разрешиха "задание за изработване на ПУП" и след това ще отидем към "Геозащита", обясни Шарлопов.

На въпрос, че е извършена дейност, въпреки липсата на ПУП, Шарлопов отвърна, че срещу него се води "долна кампания” заради пари и не призна, че е направил нарушение. Фиорди не съм разрушавал, добави той. Шарлопов добави, че имотът е частен и затова през него не може да има достъп до фиордите. Имало обаче пътека, чрез която се стига до точка, от която се виждат фиордите. От РИОСВ контрираха, че не би трябвало Шарлопов да ограничава достъпа до фиордите.

В Царево са направили проверка по сигнал за строеж на плаж "Оазис", не обявяват резултата

В първите часове на първия работен ден от седмицата Община Царево направи проверка на плаж "Оазис", след като през почивните дни имаше ...

По темата с шведския турист, ритнал камериерка на Слънчев бряг, Шарлопов беше лаконичен: "Гамени не ни трябват. Не съм съгласен с тезата "дайте да си мълчим, защото няма да дойдат шведските туристи". Да си седят в Швеция, да им изгният костите. Това ако се случи в мой хотел, преди да го заведа в полицията, ще си поговорим по мъжки".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна

Община Бургас представи проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Ямбол и Сливен

За ден: Глобиха 51 души с тротинетки и велосипеди в Бургас

В Бургас превръщат къщата на композитора Георги Шагунов в Дом на музиката

Обновяват осветлението в още няколко квартала в Бургас

Над 1000 изпълнители ще се явят на националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" в Бургас

Първите 100 електрически велосипеда вече са на разположение на бургазлии

Бургазлията Цанко Цанков успя да преплува протока Кук с рекордно време

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас